Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

 

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

 

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• aanleveren uitsluitend via e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. );
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

 

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

 

Zaterdag 14 oktober:
• Muzikale speldag voor verstandelijk beperkten van 12 tot 4 uur ’s middags in Aksent, Bachlaan 12 in Barendrecht, met allerlei gezellige activiteiten. Voor meer informatie: www.stichtingaavb.nl
• Sony Playstation Virtual Reality Roadshow op de Gothic & Fantasy Beurs in De Broodfabriek, Volmerlaan 12 in Rijswijk van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags. Tevens toegang tot de Internationale Mineralenbeurs en de Poppenhuizen, Poppen & Miniaturenbeurs. Kijk op www.gothicbeurs.nl voor meer informatie of bel 070-3075900. Dit evenement is ook op zondag 15 oktober te bezoeken.
• Het Rotterdamse Plaswijckpark wordt weer omgetoverd in Halloweensferen in de Herfstvakantie. Overdag kun je tussen 11.00 en 17.00 uur lekker komen knutselen, heksenbezems maken en geschminkt worden als je favoriete griezel. Ook zijn er weer avondactiviteiten met ‘Spelen in het Donker’. De voorverkoop van de avondkaarten is inmiddels gestart. In de voorverkoop kost een entreekaart 5,50 euro. Op de avond zelf betaal je 6,50 euro voor een entreekaartje. Wie gelijk een hapje wilt eten tijdens de griezelavonden kan kiezen voor een combinatiekaartje, entree met een menu (keuze uit satémenu of hamburgermenu) voor 13,25 euro. Kijk voor meer informatie en voorwaarden m.b.t. de avonden op www.plaswijckpark.nl  of bel met 010 – 418 18 36.

 

Dinsdag 17 oktober:
• Avontuurlijke struintocht voor tieners tot 15 jaar door de Carnisse Grienden en langs de Oude Maas door Natuurvereniging IJsselmonde, welke om 1 uur ’s middags begint op de oude Uitzichtheuvel langs de Oude Maas en duurt tot uiterlijk 4 uur ’s middags. Trek warme kleren en schoenen aan die tegen een stootje kunnen. Neem ook een klein rugzakje mee met een flesje water en een reep of koek. Misschien zijn handschoenen en een muts ook wel handig. Bij regen gaat de tocht natuurlijk gewoon door. Je fiets kun je veilig kwijt op de parkeerplaats van padvindershonk FN12 /b.s.o.‘Wiedewei’ (tegenover de ingang van de hockey). Eventueel kun je je laten afzetten op de parkeerplaats van de Carnisse Grienden. Het eindpunt van de struintocht is de parkeerplaats van FN12/b.s.o.‘Wiedewei’. Daar kun je je ook laten ophalen. Je kunt gratis mee. Geef je online op via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/stoere-struintocht/ of 06-14584207. (vermeld je naam en leeftijd en telefoonnummer van thuis) Deelname is beperkt, dus meld je snel aan. Meer info: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl en www.ark.eu/ijsselmonde

 

Zaterdag 21 oktober:
• Bingomarathon in Wijkcentrum De Fuik. Inschrijven voor deze gezellige dag kan tijdens openingsuren in wijkcentrum de Fuik. Inschrijven kost €8 p.p. de kosten van de bingoboekjes voor deze dag kunt u vinden op onze website, waar ook alle verdere informatie op is te vinden: www.wijkverenigingdrievlietzand.nl

 

Zaterdag 28 oktober:
• Halloween Aqua Disco in Zwembad De Fakkel van 6 tot 9 uur ’s avonds voor kinderen t/m 12 jaar en hun ouders. De kaarten zijn te koop bij de kassa van De Fakkel voor €4,00. Op de avond zelf betaal je €5,00.

 

Maandag 30 oktober:
• Optreden van Peter Dons in het WVC Bolnes, Noordstraat 255A vanaf half 2 ’s middags. Kosten voor dit uitje bedragen € 7,50 per persoon, inclusief twee drankjes en lekkere hapjes. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Sport en Welzijn aan de Schoutstraat 5.

Zaterdag 4 november:
• Jubileumconcert van het Algemeen Gemengd S.E.R.-Koor in de Hofzaal van het gemeentehuis in Ridderkerk vanaf 8 uur ’s avonds. De kaarten voor dit concert kosten € 12,50 en kunnen besteld worden bij Mevrouw A. Bullee, telefoon: 0180-421018 of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of eventueel aan de zaal, als er dan nog kaarten zijn.

 

Maandag 6 november:
• ‘Week van de Mantelzorg’, door Karaat Mantelzorg Ridderkerk samen met Aafje en Riederborgh, waar de mantelzorgers deze week in het zonnetje te zetten met verscheidene activiteiten. Bekijk het programma of haal deze op bij Karaat Mantelzorg, Aafje Reyerheem en ’t Ronde Sant en Riederborgh. Mantelzorgers kunnen aan meerdere activiteiten deelnemen. Deelname is gratis! Let op: aanmelden is voor sommige activiteiten verplicht. De week duurt tot en met zondag 12 november.

 

Zaterdag 11 november:
• Themafeest door 2LOVE in Den Witten Haen in Dordrecht voor het Goede doel, waarbij je alleen binnenkomt als je bruidskleding draagt. Kaarten voor het event á € 20,- zijn verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook vragen of sponsoren kunnen Naomi en Tamara bereiken via dit e-mailadres. Houd de facebookpagina in de gaten! www.facebook.com/2LOVEevent

 

Zaterdag 18 november:
• Dansavond met Pete Preston bij het WVC Bolnes, Noordstraat 255A in Ridderkerk vanaf 8 uur ’s avonds, de zaal is open vanaf 7 uur ’s avonds. De entreekaarten kosten € 6,50 en zijn te bestellen bij Cokkie vd Berg via Tel.nr. 06-19004867.

 

Zaterdag 25 november:
• Intocht van Sinterklaas in Ridderkerk aan de haven van de Werfkade in Bolnes vanaf 11 uur ’s ochtends. Om 12 uur zal de Sint onder muzikale begeleiding van de muziekvereniging Harmonie Slikkerveer naar het centrum van Ridderkerk gaan, de aankomst is om half 2 ’s middags. Om 1 uur ’s middags is op het Koningsplein ook een optreden zijn van de Dikdakkers met het Pepernotenfeest. Om 3 uur ’s middags zal de Sint het centrum verlaten om daarna het feest van de verstandelijk beperkten te bezoeken.

 

Woensdag 29 november:
• Sinterklaasfeest in de nieuwe gymzaal aan het Scheldeplein 2 in Bolnes (naast CBS de Fontein) voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar, hun ouders, grootouders en verzorgers van half 2 tot half 4 ’s middags. Inschrijven kan woensdag 25 oktober, 1 en 8 november tussen 11 uur ‘s ochtends en 1 uur ‘s middags bij het WVC Bolnes (Noordstraat 255a). De entree voor kinderen bedraagt € 5,00 en voor volwassenen € 1,00. Het is ook mogelijk om te betalen met de Ridderkerkpas. Neem voor meer informatie contact op met Eveline Freling via 06 – 526 162 30 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.