Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

 

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

 

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• aanleveren uitsluitend via e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. );
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

 

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

  

Zaterdag 16 december:
• Kerstmarkt in de Oudheidkamer, Kerksingel 26 van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags. U kunt hiervoor nog spullen inleveren, te denken aan curiosa, kerstartikelen, puzzels, sieraden e.d. Deze kunnen tijdens de openingstijden afgeven aan de balie van de Oudheidkamer. Wegens de teruglopende belangstelling hiervoor wordt verzocht géén kleding, grammofoonplaten, CD’s en boeken meer aan te bieden.
• Kerstbal in Wijkcentrum De Fuik door Wijkvereniging Drievliet/’t Zand vanaf 8 uur ‘s avonds. Entree bedraagt € 7,50 p.p. inclusief warm buffet, de kaarten zijn verkrijgbaar in Wijkcentrum De Fuik. Voor meer informatie kijkt u op www.wijkverenigingdrievlietzand.nl
• Kerstconcert door Muziekvereniging ‘Harmonie’ Slikkerveer in het Farelcollege vanaf 8 uur ’s avonds, entree is gratis. Ook zijn er loten te koop voor €1,- per stuk, waarbij leuke kerstpakketten te winnen zijn aan het einde van de avond.
• Kinderkerstgala voor kinderen van 6 t/m 11 jaar door ToBe in theaterzaal Ketel 2 in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht van 2 uur tot half 4 ’s middags. De prijs is € 5,- en kaarten zijn te bestellen via www.tobe.nl/agenda en aan de balie van het Energiehuis (pin only). De prijs is inclusief limonade en iets lekkers. ToBe-docenten en -medewerkers begeleiden de kinderen tijdens het gala. Het Kinderkerstgala is niet toegankelijk voor ouders en verzorgers.
• Kerst- en minirommelmarkt door Volle Evangelie Gemeente ‘De Kern’ aan de Stadhouderlaan 29 in Slikkerveer van 10 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s middags.
• Soreo orkest op het Ontmoetingsplein Reyerheem, Torenmolen 1 in Ridderkerk vanaf half 3 ’s middags. Entree is € 3,-, inclusief kopje koffie met wat lekkers.
• Boutmiddag bij voetbalvereniging RVVH met een Rad van Avontuur vanaf half 5 ’s middags, na de competitiewedstrijden met o.m. RVVH – FC ’s-Gravenzande. Voor meer info: www.rvvh.nl

 

Dinsdag 19 december:
• Het ophalen van het oud papier in Slikkerveer is in verband met 2e Kerstdag op 26 december een week vervroegd.
• Kerstconcert door leerlingen van Muziekschool Ridderkerk in De Loods, P.C. Hooftstraat 4a in Ridderkerk vanaf 7 uur ’s avonds, toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.muziekschoolridderkerk/agenda

 

Vrijdag 22 december:
• Kerstpraise door het Ridderkerkse Jongerenkoor One Voice in de Ichtuskerk, Scheldeplein 2 in Alblasserdam vanaf 8 uur ’s avonds. Toegang is gratis.
• Kersoratorium in de Wilhelminakerk, Bourgondischelaan 1 in Ridderkerk-Slikkerveer met als thema ‘De Belofte Vervuld’ vanaf 8 uur ’s avonds. Toegang is gratis, wel is er een collecte.

 

Zaterdag 23 december:
• Opnieuw een benefietconcert van The Martin Mans Formation en VOICE, helemaal in het teken van de Kerst, vanaf half 12 ’s ochtends tot kwart voor 1 ’s middags in de Breepleinkerk, Van Malsenstraat 104 in Rotterdam. Toegang is € 5,-. Online bestellen of reserveren kan op www.martinmans.nl  of 0625391903.
• Kerstbal met Windkracht 2 in De Korenbloem vanaf 8 ’s avonds, Tarwestraat 34a in Oostendam. Leden betalen € 5,- en niet-leden € 6,50. Kaarten zijn te reserveren via 06 – 83 90 10 30 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dinsdag 26 december (2e Kerstdag):
• De Oudheidkamer, Kerksingel 26 is op 2e Kerstdag geopend van half 2 tot half 5 ’s middags.

 

Zaterdag 30 december:
• Eindejaarsconcert door drie leven van Camerata Delft in de Dorpskerk, Kerkplein 13 in Hendrik-Ido-Ambacht vanaf 8 uur ’s avonds. Toegang: € 10,-/CJP/65+: € 9,-. Onder de 18 jaar: gratis. Nadere informatie: www.duyschot.nl . Facebook: Duyschot Concerten. U bent van harte welkom.

 

Vrijdag 5 januari 2018:
• Avontuurlijke Struintocht in Klein Profijt, met bezoek aan de Eendenkooi, door Natuurvereniging IJsselmonden voor stoere jongens en meisjes vanaf 10 jaar vanaf 10 uur ’s ochtends tot ca. 2 uur ‘s middags. De start is op de laatste parkeerplaats aan de Veerweg links, 200 m voorbij de Golfclub Oude Maas, Veerweg 2a, 3161 EX Rhoon. Vergeet je laarzen en oude kleren niet aan te trekken. Neem ook een klein rugzakje mee met een flesje water en een reep of koek. Misschien zijn handschoenen en een muts ook wel handig. Bij regen (of sneeuw!) gaat de tocht natuurlijk gewoon door. Je kunt gratis mee maar meld je wel aan via www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/struintocht-klein-profijt-eendenkooi .Vermeld je naam en leeftijd en telefoonnummer van de mobiele telefoon van één van je ouders.

 

Zaterdag 6 januari 2018:
• Winterconcert ‘Nøørd’ door Rotterdam Chamber Music Society, met muziek van Scandinavische componisten vanaf kwart over 8 ’s avonds in de Bergsingelkerk, Bergsingel 150 in Rotterdam. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert is zeer welkom. Meer informatie over RCMS en het aanstaande concert is te vinden op www.rotterdamchambermusicsociety.nl  en op de Facebookpagina: www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety

 

Maandag 8 januari:
• Alzheimer Café Ridderkerk in Bibliotheek AanZet, Sint Jorisplein 77 met de documentaire ‘Het Doet Zo Zeer’ van Heleen Van Rooyen vanaf half 8 ’s avonds, toegang is gratis. Deze filmavond wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels en bibliotheek AanZet. Aanmelden is verplicht en kan bij Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Mineke Boon, Senior Mantelzorg consulent.