Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

 

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

 

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• aanleveren uitsluitend via e-mail ( );
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

 

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

  

Zaterdag 17 maart:
• Lente-/zomereditie van de kinderkleding- en speelgoedbeurs in Carnisse Haven, Noordersingel 30 in Barendrecht van 8 uur tot half 12 ’s ochtends. Voor meer informatie: www.beurscarnissehaven.nl
• Kledingbeurs in Het Visnet van de Gereformeerde Gemeente aan de Oranjestraat in Ridderkerk-Slikkerveer van half 10 tot half 12 ’s ochtends.
• Voorjaarsconcert van Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer in het Farelcollege aan de Kastanjelaan in Ridderkerk vanaf half 8 ‘s avonds. Toegang is € 5,-, inclusief consumptie, kaarten zijn aan de zaal verkrijgbaar.
• Open Dag van Zorg en Welzijn in Salem, Vlietlaan 2 van 10 uur ’s ochtends tot 2 uur ’s middags in het kader van de Week van Zorg en Welzijn, waarin Salem haar zorgaanbod wilt laten zien. Iedereen is van harte welkom om deze dag te bezoeken en deel te nemen aan de activiteiten in en om de recreatiezaal. Bezoek www.salem.nl  voor het volledige programma.
• Barokprogramma van organist Rien Donkersloot en het Voxtet koor door Duyschot Concerten in de Dorpskerk, Kerkplein 13 in Hendrik-Ido-Ambacht vanaf 4 uur ’s middags. Toegang: € 10,-/CJP/65+: € 9,-. Onder de 18 jaar: gratis. Nadere informatie: www.duyschot.nl . Facebook: Duyschot Concerten. U bent hartelijk welkom.
• Uitvoering van de Johannes Passion in Oude Kerk in Zwijndrecht vanaf half 8 ’s avonds. Kaarten zijn in de voorverkoop € 25,- te bestellen via de website www.dutchbaroque.nl . Een concert bezoeken met uw kind(eren) is leuk. Een kaartje reserveren is niet nodig. Kinderen tot 12 jaar mogen namelijk gratis mee naar dit concert van Dutch Baroque. Natuurlijk krijgen studenten en senioren korting. Kaarten aan de deur zijn duurder. Alle informatie, prijzen, ticketreservering en locaties zijn te vinden op www.dutchbaroque.nl .
• Concert van Johan den Hoedt en Annelies Schep in kerkgebouw ‘De Wijnstok’, Dubbelsteijnlaan West 70 in Dubbeldam/Dordrecht vanaf 3 uur ’s middags. De toegang is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. U kunt gratis parkeren op het ruime parkeerterrein voor de kerk. Voor meer info: www.johandenhoedt-musicus.nl  en www.anneliesschep.nl .
• Workshop Combikunst in Centrum voor de Kunsten, Nieuwstraat 83 in Spijkenisse van 1 uur tot half 4 ’s middags. Het is een workshop waarin je samen een groot en mooi schilderij met acrylverf maakt. De Prijs is € 49,- voor 2 personen, hier is de BTW voor één persoon boven 21 jaar, materialen en iets te drinken inbegrepen. Inschrijven kan via www.cvdks.nl/combikunst1  (17 maart) of www.cvdks.nl/combikunst2 (31 maart). Eerst wat info vragen? Bel 0181-652250 of stel je vraag via facebook.com/cvdkspijkenisse.
• Bingoavond in De Korenbloem, Tarwestraat 34a in Ridderkerk-Oostendam vanaf 8 uur ’s avonds. Gewone loten kosten € 0,50 en de twee superprijzen gaan elk weg voor € 1,- per lot. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom, eerste kopje koffie of thee is gratis.

Maandag 19 maart:
• Start van een nieuwe beginnerscursus Indonesisch koken door Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer op de maandag- en dinsdagavond van 8 tot 10 uur ’s avonds. De cursus bestaat uit 8 lessen en kost € 70,- inclusief ingrediënten. Aanmelden kan onder vermelding van uw naam en adresgegevens via .

 

Dinsdag 20 maart:
• Start van een cursus Mindfulness voor mantelzorgers, een aandachttraining die stress en depressieve gevoelens kan verminderen, door Karaat Mantelzorg. Het vindt plaats in Bibliotheek Aanzet, Sint Jorisplein 77 vanaf 7 uur ’s avonds en duurt 6 weken. Kosten voor deelname bedragen € 60,- voor alle bijeenkomsten. Bij voldoende deelname (minimaal 8 deelnemers), zal de cursus plaatsvinden. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of . Bekijk www.karaatmantelzorg.nl  voor meer informatie over Karaat Mantelzorg.

 

Donderdag 22 maart:
• Workshop Werken in de Cloud van half 2 tot half 5 ’s middags. De kosten voor deelname bedragen € 15,00, inclusief het hand-out materiaal. Deze cursus is ook donderdag 29 maart. Voor meer informatie en/of aanmelden kan iedereen contact opnemen met Frederike Barendregt via   of 0180 – 432 350.
• Lezing over de functie van de wervelende Derwisj binnen het Islamitisch geloof, waarbij het onder meer gaat over het mystieke religieuze achter de dansende derwisj en de droom die dansers erin beleven, door Achmad Pattisahusiwa, georganiseerd door de Contactgroep Moslims Christenen in Gasterij De Ontmoeting, Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk vanaf half 8 ‘s avonds. Toegang is vrij. Na de lezing wordt de dans uitgevoerd gedurende 30 – 40 minuten.
• Start van een nieuwe serie Scootmobieltochten in Ridderkerk. Om 1 uur ’s middags wordt men verwacht bij Grandcafé Burgerzaken op het Koningsplein, waarna een bepaalde route door Ridderkerk wordt gereden. De tochten zijn nu rond de 15 km in verband met het weer, de route eindigt rond 4 uur ’s middags. Opgeven is verplicht, dit kan bij Henny Brouwer via   of bel 06–40810075. De kosten zijn € 5,00 per persoon. Het is belangrijk om warme kleding aan te doen. Als het weer te slecht is wordt de tocht verschoven naar de week erna. Wilt u meer informatie over de tochten dan kunt u ook contact opnemen met Jesper Lagendijk van Stichting Welzijn Ridderkerk via 0180–432350.
• Bijeenkomst voor tuinliefhebbers over milieuvriendelijk tuinieren door Tuinclub Ridderspoor op de zolder van de Oudheidskamer aan de Kerksingel in Ridderkerk van half 11 tot ongeveer 12 uur ’s ochtends. Entree is inclusief koffie of thee voor tuinclubleden € 2,-, voor niet-leden € 3,50

 

Vrijdag 23 maart:
• Passie- en Paaszangavond in de Wilhelminakerk in Ridderkerk-Slikkerveer vanaf half 8 ’s avonds. Toegang is gratis, bij de uitgang is er wel een collecte. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de grote zaal van de kerk onder het genot van koffie, thee, fris en wat lekkers. Ook worden en cd’s verkocht van de medewerkende musici. Voor meer informatie: www.wilhelminakerkslikkerveer.nl
• Bingoavond in Wijkvoorzieningencentrum Bolnes, Noordstraat 255a. De bingomolen draait van half 8 tot half 10 ’s avonds. Een bingoplankje kost € 5,00 per stuk inclusief consumptie. Een tweede plankje kost € 4,00 en toegang is gratis.
• Shantymiddag op het Ontmoetingplein Reijerheem vanaf 2 uur ’s middags door Shantykoor Rotterdam. Entree voor deze middag is € 4,00 incl een kopje koffie /thee. Ook u als wijk/buurtbewoner bent van harte welkom op het Ontmoetingsplein om te komen genieten van deze gezellige middag.

 

Zaterdag 24 maart:
• Passie-concert C.O.V. Ridderkerk in De Levensbron, Jan Luykenstraat 10 in Ridderkerk vanaf half 8 ’s avonds. Toegangsprijs € 17,50 (tot 17 jaar gratis). incl. koffie of thee in de pauze. Toegangsbewijzen en tekstboekjes zijn verkrijgbaar bij de koorleden en de Christelijke Boek- en Muziekhandel "De Kandelaar", Sint Jorisstraat 10, 2981 GA Ridderkerk tel.: 0180 - 424698 en secretaris Leny Strohauer, tel.: 0180 - 432574 of en aan de ingang van de kerk op 24 maart. Voor info: www.covridderkerk.nl
• 2e hands kleding/speelgoedbeurs bij Stichting Wijkactiviteiten Slikkerveer in het Wijkcentrum aan de Reijerweg van 10 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s middags. Voor verkoop van kleding kunt u een inschrijfbewijs bij het wijkcentrum halen, voor de 2e hands kinderkleding kost dit € 2,50, voor volwassenkleding kost dit € 3,50. Kleding kan niet door elkaar worden ingeleverd. Voor meer informatie kunt u bellen met 06-40988261 of mailen naar .
• Be Different feest door Hang Out 0180 in De Loods Ridderkerk van 8 uur ’s avonds tot 1 uur ’s nachts voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder, ID is wel verplicht. Kaartjes voor het feest kunnen online gekocht via www.deloodsridderkerk.nl voor maar 5,- euro.

 

Zondag 25 maart:
• Zangdienst in de Open Hof, Schildmanstraat 72a in Hendrik-Ido-Ambacht, wat in het teken staat van Passie en Pasen vanaf 5 uur ’s middags. Toegang is gratis, maar er is wel een collecte voor de onkosten. Belangstellenden kunnen vooraf per email een complete liturgie toegestuurd krijgen door zich aan te melden bij Leen Koster,

 

Dinsdag 27 maart:
• Workshop Bloemschikken door Cokkie van den Berg in het WVC Bolnes, Noordstraat 255a van 7 uur tot half 10 ’s avonds. Voor meer infom, bel met 06-19004867.
• Start van de cursus ‘Mantelzorgen met aandacht voor uzelf’ door Karaat Ridderkerk op het kantoor van Welzijn Ridderkerk, Schoutstraat 5 van 7 uur tot 9 uur ’s avonds. Deelname is gratis. De cursus zal plaatsvinden bij voldoende animo (min. 8 deelnemers). Overige data voor de bijeenkomsten zijn op 3, 10 en 17 april. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Mineke Boon of Esther de Meza, mantelzorgconsulenten Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of . Bekijk www.karaatmantelzorg.nl  voor meer informatie over Karaat Mantelzorg.

 

Woensdag 28 maart:
• Gezellige Paasbrunch in Theater het Plein, Koningsplein 2 vanaf half 12 ’s ochtends door Welzijn Ridderkerk en Karaat Mantelzorg. De kosten bedragen € 12,50 per persoon. Inschrijven en betalen kan bij de balie van Welzijn Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Voor vragen en/of meer informatie kan iedereen contact opnemen met Mineke Boon van Karaat Mantelzorg, Henny de Wilt of Frances Kroeze van Welzijn Ridderkerk via 0180 – 432 350.
• Filmavond in Bibliotheek AanZet Ridderkerk Centrum vanaf 8 uur ’s avonds, met dit keer de film Lion. Toegang is €4,-, aanmelden kan in de bibliotheek of via www.debibliotheekaanzet.nl .

 

Donderdag 29 maart:
• Minicursus Akkervogels door ecoloog Niels Godijn in NME Centrum ‘de Groene Draak’ van 8 tot 10 uur ’s avonds, inclusief een praktijkexcursie op IJsselmonde op zaterdagochtend 28 april aanstaande. Kosten zijn €6 euro voor leden van Natuurvereniging IJsselmonde en €10,- voor niet-leden. Dit is inclusief eventueel verstrekte materialen en koffie of thee. U kunt zich aanmelden via .

 

Zaterdag 31 maart:
• Koppelklaverjas & jokeren Toernooi van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags door KV Drechtsteden in de Swinhove Groep, Plantageweg 3 in Zwijndrecht. Kosten: € 5,- per persoon, per toernooi, eerste kopje koffie/thee is gratis. Opgeven kan tot uiterlijk twee dagen voor ieder toernooi via of 06-17477246.
• Workshop Combikunst in Centrum voor de Kunsten, Nieuwstraat 83 in Spijkenisse van 1 uur tot half 4 ’s middags. Het is een workshop waarin je samen een groot en mooi schilderij met acrylverf maakt. De Prijs is € 49,- voor 2 personen, hier is de BTW voor één persoon boven 21 jaar, materialen en iets te drinken inbegrepen. Inschrijven kan via www.cvdks.nl/combikunst2 (31 maart). Eerst wat info vragen? Bel 0181-652250 of stel je vraag via facebook.com/cvdkspijkenisse.

 

Zaterdag 14 april:
• ‘100 jaar l’Histoire du Soldat’ door de Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) vanaf kwart over 8 's avonds uur in de Bergsingelkerk, Bergsingel 150 te Rotterdam. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert is zeer welkom. Meer informatie over RCMS en het aanstaande concert is te vinden op onze website www.rotterdamchambermusicsociety.nl en op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety 
• 3e editie Ridderkerk Cross door natuur- en recreatiegebied De Gorzen, georganiseerd door Welzijn Ridderkerk in samenwerking met Crossfit Ridderkerk. Het is een hardloopevenement met sterke hoogteverschillen (stijgingen of dalingen) en ongelijke (on)verharde paden. De start en Finish zijn bij Crossfit Ridderkerk, Gorzenweg 5 in het natuur- en recreatiegebied De Gorzen in Ridderkerk, met drie afstanden: de Kids Mile (1,6 km), de 5 km en 10 km. Kosten zijn: 1,6 km (Kids Mile) – € 2,50, 5 km (1 ronde) – € 5,00, 10 km (2 ronden) – € 6,00. Inschrijven kan tot vrijdag 13 april via het inschrijfformulier op de website https://welzijnridderkerk.nl/sport-en-bewegen/activiteiten/ridderkerk-cross/  of via . Je ontvangt binnen drie (werk)dagen per e-mail een bevestiging van de inschrijving. De startnummers worden niet opgestuurd, maar zaterdag 14 april na aanmelding uitgereikt. Er is geen kleed- en/of douchegelegenheid en het parcours is niet geschikt voor spikes. Er is op het terrein helaas geen mogelijkheid om auto’s te parkeren. Er is wel voldoende parkeergelegenheid in het nabijgelegen industrieterrein (Wagenmakerstraat). Aangeraden wordt om zoveel mogelijk met de fiets naar het parcours te komen. Voor meer informatie over de Ridderkerk Cross kun je contact opnemen met Brendon Tholenaars van Welzijn Ridderkerk via   of via 0180-763980.

 

Dinsdag 17 april:
• Start van een cursus Basis schilderen, waarin de basistechnieken van de schilderkunst worden geleerd, door wijkvereniging Drievliet/’t Zand van half 8 tot half 10 ’s avonds in Wijkcentrum De Fuik. De kosten voor de cursus bedraagt € 70,- exclusief materialen. Voor meer informatie of aanmelden, kijk op www.wijkverenigingdrievlietzand.nl .

 

Zaterdag 28 april:
• Koppelklaverjas & jokeren Toernooi van 10 uur ’s ochtends tot 5 uur ’s middags door KV Drechtsteden in de Swinhove Groep, Plantageweg 3 in Zwijndrecht. Kosten: € 5,- per persoon, per toernooi, eerste kopje koffie/thee is gratis. Opgeven kan tot uiterlijk twee dagen voor ieder toernooi via   of 06-17477246.