Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Ridderkerk agenda

Zelf uw agendaberichten opgeven voor regio Ridderkerk ? Voor instellingen, verenigingen en organisaties in Ridderkerk die een goed doel nastreven en geen winstoogmerk hebben, is er de mogelijkheid om gratis mededelingen te doen via Radio Ridderkerk.

 

Deze mededelingen kunnen van allerlei aard zijn. Bijvoorbeeld evenementenberichten, uitgaanstips van voorstellingen en optredens, sportberichten, aankondigingen, gemeente- en politieberichten, jubilea en festiviteiten.

 

Vanwege de grote belangstelling voor onze rubriek hebben we een paar kleine spelregels. Bovendien is uw bericht dan ook terug te lezen op onze kabelkrant.
• aanleveren uitsluitend via e-mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. );
• het agendabericht moet lokaal van aard zijn;
• het agendabericht mag niet commercieel zijn;
• de redactie behoudt het recht om agendaberichten in te korten of niet te plaatsen.

 

Verder is er de mogelijkheid om in overleg met onze redactie programma’s te maken over belangrijke informatieve onderwerpen.

 

Zaterdag 19 augustus:
• Excursie naar het langs de Rotte gelegen Natuurreservaat het Korenmolengat door Natuurvereniging IJsselmonde voor leden en niet leden. Het bestaat uit broekbos, veenmoeras en drie open plassen. Een gids van Natuur- en Vogelwacht Rotta zal ons rondleiden door het gebied. Wilt u mee? Meldt u zich dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We verzamelen om 9 uur ’s ochtends bij NME de Groene Draak te Ridderkerk of half 10 ‘s ochtends op de parkeerplaats aan de Tweemanspolder in Zevenhuizen ter hoogte van recreatiepark de Koornmolen.

 

Zondag 20 augustus:
• Afsluitingsdienst tentweek in de Wilhelminakerk, Slikkerveer, wat geheel in het teken staat van wat er tijdens de tentweek is verteld. Ook kunnen kinderen de kleurplaat van www.wilhelminakerkslikkerveer.nl  downloaden en inkleuren. Lever deze in de tent in en wie weet winnen ze een prijs.
• 78e Shantycafé van 3 uur ’s middags tot 6 uur ’s avonds op het Rode Lichtschip V11 wat afgebeerd is in de Wijnhaven t/o nr. 101 in Rotterdam.

 

Dinsdag 22 augustus:
• Inloopmiddag in de hal van OBS De Botter, Voorn 11 van half 2 tot kwart over 3 ’s middags door Teamwijkidee3vliet/tZand. Deze inloopmiddagen vinden plaats op elke 2e en 4e dinsdag van de maand.

 

Woensdag 23 augustus:
• Start van de cursus Zumba Dansen in De Fuik van 10 tot 11 uur ’s ochtends. U kunt zich opgeven of inlichtingen krijgen via de mail. Het mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Site van wijkvereniging Drievliet t Zand.

 

Vrijdag 25 augustus:
• Buurtbingo door Aafje Reijerheem in samenwerking met Team Wijkidee Drievliet/’t Zand om 2 uur ’s middags in de Torenmolen 1 op het Ontmoetingsplein Aafje Reijerheem.
• Zomerconcert van het Urker MANS Formatie in de Grote Kerk, Kerkbuurt 131 in Sliedrecht vanaf half 8 ’s avonds. Toegang: € 17,50. Online en bij reservering € 16,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-. ANBO/KBO/PCOB-leden betalen op vertoon van de lidmaatschapspas € 13,-. Reserveren kan via www.martinmans.nl of op de reserveerlijn: 06 – 25 39 19 03. Voorverkoop van kaarten: De Vos lezen en wonen, Thorbeckelaan 19, Sliedrecht
• Avondrondleiding over de Zuidpolder, Barendrecht van 7 tot 9 uur ’s avonds door Natuurvereniging Eiland IJsselmonde. Start van deze excursie is de parkeerplaats naast Recreatieboerderij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg 511 te Barendrecht. Opgeven bij de gids: per telefoon: 0180-617320, per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
• Ontdek het nachtleven van het Reijerpark met de Vleermuis excursie of de nachtvlinder excursie, waarbij met nachtvlinders gekeken wordt naar de grote diversiteit onder hen en bij de vleermuisexcursie gekeken wordt naar waar ze voorkomen, verblijven en jagen. U bent vrij om één van de twee excursies of beide excursies mee te doen. Alleen geldt voor de vleermuisexcursie wel een maximumaantal deelnemers. Voor de vleermuisexcursie is aanmelden daarom verplicht. Dat kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Aanvang 9 uur ‘s avonds bij het NME-centrum in het Reijerpark (Kastanjelaan 27) te Ridderkerk.

 

Zaterdag 26 augustus:
• Zomerfeest/braderie in wijk Ridderkerk-West door West Idee Team in samenwerking met De Riederborgh en Wijkcentrum Gasterij De Ontmoeting van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags.

 

Dinsdag 29 augustus:
• Ridderkerks Computer Café in Sportcafé Drievliet, Vlietplein 137-138 van half 2 tot 4 uur ’s middags. Kosten bedragen € 3,50 inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u terecht bij Elli Monshouwer, sociaal werker bij SenW, via 0180 – 432 350 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U kunt zich ook aanmelden bij het kantoor aan de Schoutstraat 5.

 

Woensdag 30 augustus:
• Start van de cursus schilderen voor beginners en gevorderden in De Fuik. Dit is exclusief materiaal. De eerste cursus is van half 2 tot half 4 ’s middags, de tweede duurt van half 8 tot half 9 ’s avonds. U kunt zich opgeven of inlichtingen krijgen via de mail. Het mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de Site van wijkvereniging Drievliet t Zand.

 

Donderdag 31 augustus:
• Gratis concert van de Schots-Iers-Nederlandse ‘Deaf Dog Band’ in Café De Klok in Kinderdijk vanaf 9 uur ’s avonds.

 

Vrijdag 1 september:
• Promotour van Connect2Act op het St. Jorisplein in Ridderkerk van 1 tot 4 uur ’s middags, waarbij vrijwilligerswerk centraal staat.

 

Zaterdag 2 september:
• De Nacht van de Kaap in Katendrecht door Theater Walhalla en JMR vanaf 5 uur ‘s middags. Tickets zijn verkrijgbaar via www.denachtvandekaap.nl . Kaarten kosten € 20,-, aan de deur kosten kaarten € 25,-

 

Woensdag 6 september:
• Start van een serie musicallessen voor kinderen van 6-8 en 9-12 jaar vanaf half 2 ’s middags in het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse aan de Nieuwstraat 83.

 

Donderdag 7 september:
• Hiphop lessen aan het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse, Nieuwstraat 83 door danser en acteur Eldrick Gijsberth. De lessen zijn p donderdagen vanaf kwart voor 4 ’s middags: hiphop 6-8 jaar, hiphop 9-11, hiphop 12+ en hiphop 15+. Let op, het CVDKS is gesloten van 10 juli tot en met 21 augustus.
• Theorie-avond over het herkennen van inheemse bomen bij Natuurvereniging IJsselmonde in het NME-Centrum De Groene Draak in Ridderkerk. Geef u nu op voor deze interessante mini-cursus op instapniveau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Christa Groshart telefoon: 0180-428262. De kosten voor de losse minicursus bedragen 8 euro pp voor leden en 10 euro voor niet-leden.

 

Zaterdag 9 september:
• Start van een serie musicallessen voor kinderen van 8-9 en 10-12 jaar vanaf half 10 ’s ochtends in het Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse aan de Nieuwstraat 83.
• Ochtendexcursie voor het herkennen van inheemse bomen door het Oosterpark, Ridderkerk als vervolg van de theorie-avond op 7 september. Geef u nu op voor deze interessante mini-cursus op instapniveau via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Christa Groshart telefoon: 0180-428262. De kosten voor de losse minicursus bedragen 8 euro pp voor leden en 10 euro voor niet-leden.
• Spectaculaire Roofvogelshow door het Wijkwest Idee Team van 1 tot 2 uur ’s middags in het Reyerpark bij het N.M.E.-gebouw, Kastanjelaan 27 in Ridderkerk. Loslopende honden kunnen de show verstoren, dus bij deze het verzoek deze goed aangelijnd of anders thuis te houden.

 

Maandag 11 september:
• Start van de wandelvierdaagse door Ridderkerk door een team van zorgcentra Reyerheem, De Riederborgh en wandelclub Stapvoorstapinbeweging in samenwerking met SER. Er zijn twee startplaatsen: De Reyerheem (Torenmolen 1) en de Riederborgh (Boksdoornstraat 2). Bent u minder mobiel? Dan kunt u meedoen met een rolstoel en een begeleider. Maar ook als u 5 km per avond kunt lopen bent u van harte welkom. Heeft u zelf geen begeleider? Laat het dan weten, dan kunnen wij begeleiding voor u regelen. Elke avond ontmoeten de twee groepen elkaar op een centraal punt, waar we een versnapering krijgen. Onderweg wordt gezorgd voor drinken en wat lekkers. Natuurlijk is er nadien voor iedere deelnemer een officiële vierdaagse medaille. De slotavond wordt georganiseerd op Het Koningsplein in Ridderkerk. Hier zullen de medailles worden uitgereikt. Voor uw deelname vragen we een bijdrage van € 5,-. Meld u vooraf aan bij Karin de Rooij, dagbestedingscoach bij Aafje. Ook als u een vraag heeft, kunt u deze aan haar stellen.

 

Dinsdag 12 september:
• Start van de danslessen van wijkvereniging Drievliet ’t Zand met mat lessen voor gevorderden en ver gevorderden. Ook is er een beginnerscursus voorbalroom en Latin. Voor meer informatie, bel met 06-38362336 of 06-30935202