SGGR is volop in beweging

De SGGR is een bruisende (sport)vereniging voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking in Ridderkerk en omstreken. Voor deze doelgroep biedt de SGGR voor ieder wat wils. Het plezier beleven staat voorop, maar ook is er aandacht voor leren en ontwikkelen . De SGGR organiseert de volgende sportactiviteiten:

maandagavond - zwembad De Fakkel:

- les zwemmen

- vrij zwemmen

- waterpolo

- snorkelen

- bewegen op muziek

donderdagavond - partycentrum Jaap v.d. Graaf:

- stijldansen

- line-dance

zaterdagochtend in gymzaal Orion:

- G-aikido

- sport & spel

De SGGR richt zich zowel op kinderen als volwassenen, ongeacht overtuiging of afkomst, en het aanbod wordt zoveel mogelijk afgestemd op de individuele mogelijkheden en wensen van het lid.

In het seizoen 2011/2012 hebben inmiddels de volgende activiteiten plaatsgevonden:

Ledenuitje

Op 3 september is het nieuwe seizoen van de SGGR traditiegetrouw gestart met een geheel verzorgd ledenuitje. Dit jaar was de bestemming Klompenmakerij De Dekker in Dussen, tevens is er een rondvaart gemaakt door de Barabantse Biesbosch. De dag werd afgesloten met een geheel verzorgde barbecue bij dans- en partycentrum Jaap van der Graaf te Ridderkerk.

Aikdioleden behalen gele band

Op 5 november j.l. was het voor vijf Aikidoleden een spannende dag. Op die dag deden zij namelijk aikido-examen. De aikidoleden deden hun uiterste best. Voor veel toeschouwers (ouders en andere belangstellenden) was dit de eerste kennismaking met Aikido en ze stonden allemaal versteld van de enorme prestaties die getoond werden tijdens het examen. Alle vijf de leden van de SGGR zijn geslaagd voor het Aikido-examen! Zij kregen een diploma en de gele band.

Dansen voor 'Spieren voor Spieren'

Op zaterdagmiddag 5 november j.l. organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Dansleraren (Swinging World) een wereldrecordpoging Cha cha cha dansen. Het streven was dat zoveel mogelijk mensen in heel Nederland de Chachacha zouden dansen en dat tegelijkertijd een heel mooi bedrag voor kinderen met een spierziekte zou worden ingezameld (Stichting Spieren voor Spieren).

In Ridderkerk was er bij dansschool Dance Plaza de mogelijkheid om aan deze Cha cha cha D-day mee te doen. Op verzoek van deze dansschool stond deze zaterdag ook een flinke groep dansleden van de SGGR op de dansvloer. Zij werden hierbij gesponsord door een aantal vrijwilligers van de SGGR. Het was een groot succes. Het mes sneed aan twee kanten, enerzijds heeft de actie geld opgebracht voor het goede doel, de Stichting Spieren voor Spieren, anderzijds hebben de dansleden van de SGGR een gezellige middag beleefd!

Sinterklaas verrast SGGR

De SGGR kijkt terug op een spetterend sinterklaasfeest. Zaterdag 19 november j.l. kwamen de leden en vrijwilligers bijeen in Dans- en Partycentrum Jaap van der Graaf. De stemming kwam er al snel in door het luidkeels zingen van sinterklaasliedjes. Het bleef even spannend of de Sint ook dit jaar echt wel langs zou komen, maar uit zeer betrouwbare bron werd vernomen dat de Sint en zijn pieten onderweg waren en al heel dicht in de buurt zouden zijn. De leden en vrijwilligers spoedden zich naar buiten om een erehaag te vormen en de Sint en zijn pieten op te wachten. Het wachten werd ruimschoots beloond. De Sint en zijn pieten arriveerden per koets en ook ontbrak de Pietenband dit jaar niet. Eenmaal weer binnen werd het een gezellige boel, het feest werd op de dansvloer voortgezet en de polonaise werd gelopen.

Op zaterdagochtend 3 december werden de leden van de SGGR nogmaals verrast door een bezoek van twee zwarte pieten. Ze deden gezellig mee met de sportactiviteiten, bezorgde de leden veel lol en natuurlijk was er voor iedereen ook nog een cadeautje.

Zwemmen voor C-certificaat

Maandag 28 november j.l. was een bijzondere dag, voor het eerst in de SGGR-geschiedenis werd er afgezwommen voor het C-certificaat. Het afzwemmen vond plaats in ongedwongen sfeer, het zwembad was feestelijk versierd en natuurlijk zaten er op de tribune familieleden en andere belangstellenden om deze bijzondere gebeurtenis mee te maken. In de afgelopen periode hadden de kandidaten iedere maandagavond flink geoefend voor de verschillende onderdelen van het C-diploma en niet zonder succes...alle acht de kandidaten hebben hun certificaat behaald en de SGGR is supertrots op deze geweldige prestatie!

Het jaar wordt feestelijk afgesloten door een heus ┬┤Eindejaarsfeest┬┤ voor alle leden en vrijwilligers van de SGGR, dit feest staat gepland op donderdagavond 22 december.

En in het nieuwe jaar staan er ook weer tal van activiteiten op de planning, o.a. afzwemmen voor het B-diploma, een paasfeest, de truckersrit (in samenwerking met 'Help eens een handje'), afdansen en een zeskamp.

Kortom, de SGGR is volop in beweging en is continu op zoek naar hoe de activiteiten nog beter aan kunnen sluiten op de doelgroep. Ook worden daarbij nieuwe initiatieven ontwikkeld. Voor meer informatie zie ook de website www.sggr.nl

LiveRadioklein LiveTvklein

rabobank1