VVE beweegt zich digitaal in Bolnes

"VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie)beweegt zich digitaal" heeft de Brede School Ridderkerk gevraagd om beweegactiviteiten te ontwikkelen voor kinderen van 2 - 6 jaar. Belangrijkste doel van het programma is het stimuleren van het beweeggedrag van peuters met hun (groot)ouders.

Kinderen maken via dit programma van jongs af aan al kennis met een gezonde leefstijl en ervaren dat bewegen leuk is. De beweegactiviteiten vinden plaats zowel onder als na schooltijd waarbij de beweegpleinen in diverse wijken actief worden ingezet. Prettig neveneffect van meer bewegen voor de jonge kinderen is dat preventief motorische achterstanden en overgewicht worden voorkomen.

 

 

De combinatiefunctionaris Jerry Tieleman van de wijk Bolnes heeft de afgelopen weken de kleutergroepen op de basisscholen OBS De Bosweide en de CBS De Fontein kennis laten maken met de beweegkriebels, een onderdeel van "VVE beweegt zich digitaal". De afsluiting van dit project vond afgelopen zaterdag plaats op de buurtsportlocatie (Noordstraat) in Bolnes. Zo'n 25 peuters/kleuters en hun ouders konden acht 'stations' doorlopen. Alle stations stonden in het teken van de beweegkriebels en iedereen deed hard zijn best om alle acht stempels op hun stempelkaart te krijgen. Na afloop kregen alle kinderen nog een presentje mee naar huis als aandenken.

 

LiveRadioklein LiveTvklein

Laatst toegevoegde video

Advertentie

 

rabobank1

rtv-ridderkerk-logo