Pinautomaat Ridderkerk onderzocht op explosieven

Een pinautomaat aan het Dillenburgplein in Ridderkerk is maandagochtend onderzocht op explosieven, nadat een voorbijganger een melding deed van gaten in het apparaat.

De voorbijganger liep rond 7.00 uur langs het pinautomaat en zag dat er gaten in het apparaat waren geboord. De politie heeft na een eerste onderzoek de explosievendienst ingeschakeld. ,,Voor de zekerheid", zegt een woordvoerder. ,,Criminelen gebruiken weleens explosieven om een pinautomaat te kraken."

Na onderzoek van de explosievenexpert bleek daar geen sprake van te zijn. Het vermoeden is dat de daders 's nachts mogelijk zijn gestoord tijdens hun daad en zijn gevlucht voordat ze konden toeslaan.

Rond 8.30 uur werd de omgeving rond het automaat vrijgegeven en kon ook de supermarkt open.