Nationale Monumentendag bij Paviljoen Struis

Afgelopen zaterdag 9 september 2017 werd in Ridderkerk ook de Nationale Monumentendag gehouden met een bijeenkomst in het nieuwe Paviljoen Struis aan de Schans. Na de officiële opening door wethouder Japenga volgde er een terugblik op de geschiedenis van Boele door Ger de Jong, waar vele ‘buitenlui’ als gastarbeider aan de slag gingen in de na-oorlogse jaren.

Ook was er een marktje met kraampjes vol lekkernijen, die waren klaargemaakt in de Engelse, Afghaanse, Syrische, Molukse en Eritreese keuken. Om ook kennis te maken met de monumenten werd door de architect van het voormalige gebouw U van Smit Slikkerveer een rondleiding verzorgd door het karakteristieke pand aan de kade van Slikkerveer en werd daar een modelwoning bezocht.

2017 09 09MonumentendagGebouwU2

2017 09 09MonumentendagGebouwU4

2017 09 09MonumentendagGebouwU5

2017 09 09Monumentendagkraampjes