Samen Actief in wijkgebouw Slikkerveer

Samen Actief, het dagarrangement voor mensen met lichte geheugenproblemen of Parkinson is weer gestart. Elke dinsdag is het een gezellig samenzijn. Voor veel mensen is de reguliere dagopvang net een stap te ver en dus sluit het programma prima aan bij de wensen en behoeften van de zelfstandige en thuiswonende doelgroep.

Het aantal ouderen met geheugenproblemen neemt ook in Ridderkerk toe. Deze doelgroep is nog redelijk zelfstandig en heeft (nog) niet die begeleiding nodig die plaatsvindt bij de dagopvang. Maar passiviteit en eenzaamheid speelt wel een rol bij deze doelgroep. Bij Samen Actief staat alles in het tekenen van gezelligheid, ontmoeting en beweging.

Elke dinsdag komen we in groepsverband van maximaal 12 deelnemers bij elkaar in Wijkvoorzieningencentrum Slikkerveer aan de Reijerweg 62. Gestart wordt met een kop koffie, een praatje en/of een spelletje. Aansluitend is er in de aparte zaal een laagdrempelige beweegactiviteit met muziek van vroeger. Ingrid de Koning heeft veel ervaring en geeft al meer dan 30 jaar beweeglessen. Bewegen en muziek zijn belangrijk voor deze doelgroep. Na afloop wordt er gezamenlijk geluncht met een kopje soep, een pannenkoek of een lekker vers visje van de visboer. De dag duurt van 10.30 tot 13.00 uur en wordt begeleid door 3 enthousiaste vrijwilligers. Na de zomerstop zijn Wendy en Guusje als vrijwilligers aangesloten. Met veel passie, enthousiasme en plezier zijn ze werkzaam.

Naast het positieve effect op de deelnemers heeft het dagarrangement ook invloed op de mantelzorgers. Mantelzorgers hebben nu even tijd voor zichzelf. Blijf je liever bij je partner of familielid dan kun je gewoon meedoen met Samen Actief. Alles is mogelijk.

Wilt u vrijblijvend een keer kennismaken met Samen Actief? Neem dan contact op met Sport en Welzijn, Jesper Lagendijk of Mineke Boon via 0180 – 43 23 50.