Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Prima rapport voor Ridderkerk

De ‘rapportcijfers’ die de inwoners van Ridderkerk vorig jaar aan het gemeentebestuur hebben gegeven zijn bekend. De cijfers over 2017 zijn beter dan die over 2016, en ook beter dan het landelijk gemiddelde in gemeenten van vergelijkbare grootte. Daarmee wordt de stijgende lijn van de laatste jaren voortgezet.
Het is de uitkomst van het jaarlijkse onderzoek ‘Waar staat je gemeente’, een benchmarkonderzoek naar de waardering van de inwoners voor hun gemeente.


Mooie cijfers krijgt Ridderkerk ook voor de dienstverlening aan de balies in het gemeentehuis. Die is er op alle aspecten op vooruit gegaan. Het rapportcijfer voor het bezoek aan het loket is vorig jaar gestegen naar 8,2 ten opzichte van de 7,8 in 2016 en de 7,6 in 2015. De meeste vooruitgang is te zien bij de tevredenheid over ‘de manier waarop de medewerker niet alleen zichzelf (of zijn dienst) vertegenwoordigde maar de gehele gemeente’, ‘de duidelijkheid van informatie’, ‘de privacy’ en ‘de prijs’.


Ridderkerk doet al elf jaar mee aan het onderzoek. ,,Over het geheel zijn de cijfers weer beter geworden. Ik wil onze organisatie complimenteren met de mooie cijfers over onze dienstverlening. Verbeteringen zijn altijd mogelijk, daar blijven we aan werken, maar deze resultaten zijn toch iets om trots op te zijn’’, aldus burgemeester Anny Attema namens het gemeentebestuur. ,,Dank aan alle deelnemers aan het onderzoek voor de tijd die ze eraan hebben besteed.’’


De inwoners waarderen alle inspanningen van de gemeente Ridderkerk voor haar inwoners met het gemiddelde rapportcijfer 6,9. Dit is hetzelfde gemiddelde als in 2016 en is iets hoger dan bij de vergelijkbare gemeenten (6,7). Deze waardering wordt gemeten op verschillende aspecten: woon- en leefklimaat (rapportcijfer 6,8), de relatie inwoner-gemeente (6,6), gemeentelijke dienstverlening (6,9), en zorg en welzijn (7,3).


De gemeente Ridderkerk doet jaarlijks mee aan de najaarsmeting van dit onderzoek. De gemeente gebruikt de uitkomsten van het onderzoek om beter besluiten te kunnen nemen voor Ridderkerk. Ook andere gemeenten doen mee aan dit onderzoek. Zo kan Ridderkerk de resultaten van het onderzoek vergelijken met andere gemeenten.


Alle uitkomsten van het onderzoek Waar staat je gemeente zijn te lezen op www.ridderkerk.nl/wsjg .