Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Connect2Act biedt leuke vrijwilligersvacatures!

Preventief huisbezoek
Welzijn Ridderkerk maakt, in samenwerking met de gemeente Ridderkerk, de senioren in Ridderkerk bekend met regelingen waar zij gebruik van kunnen maken en activiteiten waar zij deel aan kunnen nemen. Preventieve huisbezoeken zijn hier onderdeel van. Connect2Act zoekt vrijwilligers voor deze preventieve huisbezoeken.

 

De vrijwilliger bezoekt senioren van 75 jaar en ouder. Aan de hand van een vragenlijst worden onderwerpen besproken op het gebied van wonen, (mantel)zorg en welzijn. Je hebt hierbij een observerende en signalerende rol, waarbij je vanuit een uitnodigende en bemoedigende wijze senioren helpt om hun problemen aan te geven. De ouderenadviseurs pakken de eventuele hulpvragen verder op. Je kunt jouw eigen tijd indelen, maar Connect2Act hoopt op jouw inzet van 5 tot 10 gesprekken per maand. Voor het afnemen van de vragenlijst ontvang je een onkostenvergoeding op basis van gereden kilometers.

 

Vrijwilliger taal en integratieklas
NLeducatie biedt zeer praktische taaltrainingen. De lessen zijn bedoeld voor alle laaggeletterde Nederlands- en anderstaligen die niet inburgering plichtig (meer) zijn. Samen met de cursisten spreken, luisteren, schrijven en lezen in het Nederlands oefenen, onder begeleiding van een docent. Daarnaast kun je cursisten ook helpen met het vergroten van hun digitale vaardigheden en/of rekenvaardigheden. Je ondersteunt de docent waar nodig.

 

Ook zoeken we nog iemand voor tuinonderhoud
Als vrijwilliger ga je kwetsbare medeburgers helpen met het winter- of zomer klaar maken van hun tuin; snoeiwerk, verplanten e.d. Deze tuinklussen duren maximaal 3 uur.


De klant betaalt een bepaald bedrag per uur aan de organisatie en de vrijwilliger krijgt er een onkostenvergoeding en veel waardering voor terug!

 

 

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op met Connect2Act via 0180 – 430 440 of via . Connect2Act is onderdeel van Welzijn Ridderkerk en is te vinden aan de Schoutstraat 5. Connect2Act bemiddelt tussen vrijwilligersorganisaties en inwoners van Ridderkerk. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe vacaturebank zodat je binnenkort ook weer digitaal kunt zoeken.