Mr. Boogie Woogie live bij Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 14 september Mr. Boogie Woogie in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt dan in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden. Boogie Woogie en Rhythm & Blues. Tijdloze muziek die mensen al ruim honderd jaar in beweging krijgt. Muziek waar je als kroeg-, theater-, feest- of festivalganger gewoonweg niet omheen kunt.

Het dak gaat er dan ook geheid af als deze opzwepende muziek live van het podium spat onder aanvoering van Nederlands meest bevlogen boogie-woogie pianist: Eric-Jan Overbeek, beter bekend als Mr. Boogie Woogie. De Enige Echte.

Als één van de weinige europese boogie-woogiepianisten weet Mr.Boogie Woogie Rhythm & Blues, New Orleans muziek en Boogie Woogie te vermengen tot een verrassend eigentijdse muzikale happening. Een exclusieve show vol vuur, virtuositeit en humor, die een zeer breed publiek gegarandeerd op de banken krijgt. Een optreden van Mr.Boogie Woogie betekent altijd 100% Party Time.

Mr.Boogie Woogie omringt zich al jaren met muzikanten van een speciaal kaliber. Geen timide broodspelers, maar echte die-hards die zich net als Mr.Boogie Woogie van nature het vuur uit de sloffen spelen. Werd Mr.Boogie Woogie en zijn Firesweep Bluesband al in 1992 door de BRT-radio uitgeroepen tot Bluesact Van Het Jaar, zo werd hij in 2006 uitgeroepen tot Best European Blues Pianist. Mr.Boogie Woogie is dan ook uitgegroeid tot een eersteklas publiekstrekker op grote blues- en jazzfestivals in zowel binnen- als buitenland.

Sinds 2001 toert Overbeek steevast drie maanden per jaar door Amerika wat hem de titel the Hardest Workin Man in Boogie Land'opleverde. Bovendien werd hij in april 2011 door het Nederlands publiek uitgeroepen tot Best Dutch Blues Pianist 2010. Een titel waarvoor hij in 2013 wederom werd genomineerd.

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. De uitzending van Bluezy begint om 20.00 uur. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren op de Ridderkerkse kabel via 107.1 FM, in de ether via 105.7 FM, via de mobiele APP De Lokale Omroep en via internet: www.rtvridderkerk.nl .