The Providers (B) live bij Bluezy

In het radioprogramma Bluezy is op donderdag 12 oktober de Belgische formatie The Providers in de studio. Programmamaker en presentator Nico Bravenboer ontvangt in de studio van Radio Ridderkerk zijn muzikale gasten. Naast een interview wordt er ook live opgetreden.

The Providers is een funky bluesband van deze tijd, maar met de voeten in de tradities van het genre. De betrokken muzikanten zijn allemaal jong begonnen tijdens The British Invasion. Echt tot ontwikkeling kwamen ze toen ze de oorsprong hiervan ontdekten, en de waarde van de Amerikaanse bluesmuziek gingen zien. Na jarenlange rijping in andere bands zoals Blue Blot, Bass Papa, Bluezilla, The South, The Booze Hoisterband en de Barry McCabe Band gelden die beginwaarden nog steeds. Tijdens het maken van plannen voor een nieuwe band vielen termen als de ‘Louisiana Roll’, denk daarbij aan bands als Little Feat en The Royal Southern Brotherhood en de ’Southern Boogie’, zoals van de Allman Brothers. Maar de energieke en toch gevoelige female touch van Koko Taylor en Etta James is een belangrijk ingrediënt. Daar staat frontlady Janne Swolfs voor garant. Komt dat zien dus..

De studio van Radio Ridderkerk is gevestigd aan de Jhr. de S. Lohmanstraat 1 en de entree is gratis. De uitzendingen van Radio Ridderkerk zijn te beluisteren via de Ridderkerkse kabel op 107.1 FM, via de ether op 105.7 FM en wereldwijd via internet: www.rtvridderkerk.nl . Daarnaast is Radio Ridderkerk ook te beluisteren via de digitale tv-kanalen, zoals via de Ziggo Mediabox kanaal 915, Ziggo met CL+ module op kanaal 363, KPN kanaal 1077, Tele2, Telfort kanaal 3167, Vodafone kanaal 2129 en via de APP van De Lokale Omroep.