Eerste nederlaag voor Ridderkerk Rowdies

Koploper Ridderkerk Rowdies ging zondag , in Maassluis,op bezoek bij het op de 5e plaats staande Holy Gophers Combinatie. Met slechts 6 punten behaald uit negen wedstrijden, in de 2e klasse C, zou deze opponent geen probleem moeten zijn voor de Ridderkerkers.

Maar tussen theorie en praktijk zit vaak een wereld van verschil, ook deze zondagmiddag. Over het warme weer gaan we niet beginnen, daar hadden beide teams last van, het ging er om wie het beste met de omstandigheden kon omgaan. Na drie volledige innings stond Ridderkerk Rowdies met 5-1 achter. Na 7 innings was dit verschil nog altijd 4 punten 7-3 en aan het eind van de wedstrijd kwam Ridderkerk Rowdies net te kort, Holy Gophers Combinatie won nipt met 7-6. Dit betekende de eerste nederlaag voor de Ridderkerkers dit seizoen.

De oorzaak van deze nederlaag lag in het collectief falen van de Ridderkerk Rowdies slagploeg, die naast het swingen op wijdballen ook tot driemaal toe drie bezette honken achterliet na een inning. Daarbij de kansen om de wedstrijd te kantelen achterwege liet.

Volgende week nieuwe kansen, dan komt medekoploper Alphians op bezoek aan de Oosterparkweg in Ridderkerk, aanvang 14.30 uur. De uitwedstrijden in Alphen won Rowdies met 12-13 in een spannende wedstrijd. Een mooie  gelegenheid voor de Ridderkerk Rowdies om dan wel de knuppels te laten spreken.