Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

RVVH aanvallend onmachtig tegen buurman Rijsoord

RVVH heeft zaterdag in zijn eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen tegen buurman Rijsoord de punten niet in huis kunnen houden. Integendeel, het werd na een 0-1 ruststand uiteindelijk zelfs 0-2 waarmee Rijsoord zich zelfs verrassend medekoploper mag noemen in de Hoofdklasse A.

 

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van de heer Egbert Moed en droegen de RVVH-spelers tijdens de wedstrijd zwarte rouwbanden. De heer Moed was bijna 63 jaar lid van RVVH en bekend om zijn jarenlange verslaggeving van vele wedstrijden. Ook bij de damesafdeling was hij de laatste jaren zeer actief.

 

De beginfase van de wedstrijd was voor RVVH dat via Sanzio Dieterich enkele gevaarlijke aanvallen over de rechterflank kon opzetten. Zo werd een door hem hard ingeschoten vrije trap ternauwernood verwerkt door de Rijsoord-defensie en kon hij niet veel later een prima voorzet op Joey Kleijn geven. Kleijn had de hoek voor het uitzoeken en schoot in de rechterhoek goed in maar de bal werd net nog getoucheerd door een verdediger zodat de bal corner liep. Deze corner leverde voor RVVH niets op. Na deze fase probeerde Rijsoord de bakens te verzetten en dat lukte na de eerste de beste corner in de 13e minuut. Yuki Hosaka zette de bal goed voor waarna Niels Groeneveldt de bal vrijwel ongehinderd kon binnenwerken: 0-1. De wedstrijd kantelde nu volledig en RVVH was de grip op het spel totaal kwijt. RVVH had veel moeite met het vroeg druk zetten van Rijsoord en kwam niet meer in zijn eigen spel. In een tijdsbestek van zo’n tien minuten mocht Rijsoord vier corners nemen die alle vier overigens niets opleverden. Halverwege de eerste helft probeerde RVVH het via een vrije trap van Dieterich die slechts een corner opleverde. Dos Santos kopte deze corner via een verdediger naast maar de opnieuw genomen corner leverde niets op. Aan de andere kant kwam Rijsoord er nog een paar keer snel uit waarbij Kooiman de bal nog kon wegwerken en doelman Spelde nog een tweetal goede mogelijkheden voor Rijsoord kon verwerken. Over en weer waren er nog wat vrije trappen te zien die voor beide ploegen niet het gewenste resultaat opleverden zodat de rust aanbrak met een 0-1 stand.

 

 

De tweede helft kon de ruim 800 toeschouwers niet echt boeien. RVVH bleef volharden in het eindeloos achterin rondspelen van de bal hetgeen Rijsoord uiteraard niet erg vond. Wanneer de bal een keer voorin te vinden was dan waren de spitsen Kleijn (kopbal na voorzet de Pina) en Dieterich (schot hoog over) niet scherp en fel genoeg. Bij een snelle counter van Rijsoord kwam doelman Spelde goed uit zijn doel om erger te voorkomen. Verder waren er niet veel uitgespeelde kansen aan beide zijden te zien. Invaller Shamir de Jesus kwam met zijn eerste actie direct goed door maar de Rijsoord-defensie kon nog net tijdig ingrijpen. Een aan Rijsoord toegekende vrije trap na een handsbal van Eggers werd door El Koubai hard in de muur geschoten, maar de hieruit toegekende corner leverde niets op. In de slotfase rukte RVVH nog massaal op, hetgeen Rijsoord natuurlijk de kans op enkele counters gaf. Bij een van deze counters maakte Oudenaarden binnen het strafschopgebied een overtreding op de opgerukte rechtsback Gerardus waarna de goed leidende scheidsrechter Jobse niets anders kon doen dan naar de penaltystip wijzen. Invaller Ard Hartman schoot de strafschop onberispelijk in de linker benedenhoek binnen en dit betekende 0-2. Niet veel later floot Jobse voor het einde van de wedstrijd en had Rijsoord verdiend opnieuw drie punten binnen gehaald. RVVH moet nu zijn wonden gaan likken na 2 nederlagen tegen nota bene promovendi en volgende week de lastige uitbeurt tegen Achilles Veen in het vooruitzicht.

 

RVVH – Rijsoord 0-2 (0-1)
15. Groeneveldt 0-1
89. Hartman 0-2 (strafschop)

 

Scheidsrechter M. Jobse

 

Gele kaarten: geen

 

RVVH: Spelde, Rodriques de Pina, Van Leenen (73. Yekhlef), Jones, Eggers, Merencia, Proost, Kooiman (80. De Jesus), Dos Santos (46. Oudenaarden), Kleijn en Dieterich.

 

Rijsoord: Bekkers, Gerardus, Groeneveldt, Van Dongen, Van Bruggen, El Koubai, Promes (85. Hartman), Rahli, Hoekstra (71. Berends), Jacobs en Hosaka (77. De Groot).

 

Samenvatting:

 

Interviews met aanvoerders:

 

Interviews met trainers:

 

Bron verslag Rijsoord:

 

Rijsoord verrast RVVH in eigen huis

Ook de tweede competitiewedstrijd heeft Rijsoord winnend afgesloten en staat daarmee op een gedeelde eerste plaats van de hoofdklasse A. Blijft Rijsoord verrassen of heeft de ploeg het juiste niveau om goed in deze hoofdklasse te kunnen acteren? Gezien het niveau van de eerste twee wedstrijden neigt het naar het laatste. Het moet de Kraaien een goed gevoel gegeven hebben om deze zaterdagmiddag te kunnen afrekenen met plaatsgenoot RVVH, dat eerder dit seizoen nog met een 1-0 overwinning het kampioenschap van Ridderkerk naar zich toe trok. Deze drie punten zullen ongetwijfeld zoeter smaken.

Voor trainer Gijs Zwaan was de opstelling deze keer niet zo moeilijk. Onder het motto van ‘never change a winning team’ liet hij zijn team, dat vorige week tegen Ter Leede prima begon, intact. Vorige week won Rijsoord onverwacht van Ter Leede en RVVH verloor hun eerste wedstrijd. RVVH zou er dus op gebrand moeten zijn om de eerste overwinning te boeken en Rijsoord dus een eerste nederlaag te bezorgen. De Kraaien waren gewaarschuwd en kenden het team nog van de finale om het Ridderkerks kampioenschap. Dus veel verrassingen zouden er niet moeten zijn.

De eerste grote kans was er overigens voor RVVH, toen een schot al binnen vijf minuten door een been van een Rijsoordspeler naast ging. Het had zomaar het openingsdoelpunt voor de thuisploeg kunnen zijn. Rijsoord raakte echter niet onder de indruk van deze kans voor de thuisploeg en trok zonder enige schroom ten aanval. RVVH moest terug en kwam er in die periode aanvallend nauwelijks aan te pas. Binnen het kwartier kwam Rijsoord op voorsprong. Bij een hoekschop van Yuki Hosaka kwam de bal in een kluts voor de voeten van verdediger Niels Groeneveldt. In tegenstelling tot vorige week dacht hij nu niet na en kon de eerste treffer genoteerd worden; 0-1. Vanaf dat moment behield Rijsoord het initiatief en volgden meerdere hoekschoppen, die echter niet verzilverd werden. Het laatste kwartier van de eerste helft zocht RVVH wat meer de aanval op, maar de ploeg bleek onzuiver in de eindpass of was de richting helemaal zoek. En mocht er een keer een gericht schot op het doel komen, dan stond daar altijd nog de solide keepende Michael Bekkers.

De tweede helft was het RVVH dat vol in de aanval ging. Echter enige vorm van fantasie ontbrak en daardoor kon de verdediging van Rijsoord het hoofd makkelijk boven water houden. Daarnaast stond het vizier van de RVVH-aanvallers niet op scherp, want veel schoten gingen ver naast of hoog over. Rijsoord kon met snelle uitvallen het RVVH moeilijk maken, maar de aanvallers verspeelden hierin te vaak de bal. Of het moet een kwartier voor het einde zijn geweest, toen Khalid Rahli tot een goed schot kwam. Maar zijn schot ging over het doel van Danny Spelde. Toch zou de RVVH-doelman in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog een keer de bal uit zijn doel moeten halen, toen invaller Ard Hartman onberispelijk een strafschop afrondde; 0-2. Scheidsrechter Jobse had de bezoekers de strafschop toegekend nadat de doorgebroken Darlison Gerardus door Wilco Oudenaarden in het strafschopgebied onreglementair was afgestopt.

Het tweede doelpunt bleek tevens de genadeslag voor RVVH. De thuisploeg kon in de resterende minuten van de blessuretijd niet meer de kracht opbrengen om het Rijsoord nog echt moeilijk te maken. Dankzij deze mooie overwinning staat Rijsoord op een gedeelde eerste plaats met Noordwijk. Een onverwacht mooi resultaat. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd voor Rijsoord, wanneer om 14.30 uur AFC naar het sportpark aan de Vlasstraat komt.

Opstelling Rijsoord: Michael Bekkers, Darlison Gerardus, Niels Groeneveldt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen, Ibrahim el Koubai, Chris Promes (85. Ard Hartman), Khalid Rahli, Siebren Hoekstra (72. Patrick Berends), Zepp Jacobs, Yuki Hosaka (77. Berry de Groot).