Ridderkerk Rowdies met lege handen

Zondagmiddag speelde Ridderkerk Rowdies in Alphen aan de Rijn tegen de grootste concurrent, om het kampioenschap, Alphians. In een wedstrijd, die 3 uur zou duren, trokken de Ridderkerkers helaas aan het kortste eind.

De start van Ridderkerk Rowdies was goed. In de eerste slagbeurt namen zij een 0-4 voorsprong door 5 honkslagen, waaronder twee punten uit een driehonkslag van Evander Wawoe. In de gelijkmakende slagbeurt kwam het direct het antwoord van Alphians, 2 honkslagen en een veldfout van de Rowdies, bracht de stand op 2-4. Rowdies wist in de tweede en derde slagbeurt niet te scoren en moest toezien dat Alphians, in de gelijkmakende derde slagbeurt een homerun produceerde en terugkwam tot 3-4.

Tot aan de vijde slagbeurt hielden de teams elkaar in evenwicht. Echter in de vijfde inning kwam startende pitcher Daan van Beekum in de problemen, een vangfout, honkslag en een homerun leverde Alphians een voorsprong van 6-4 op. In de zevende inning wist Rowdies de stand weer gelijk te trekken dankzij 2x 4 wijd en een honkslag 6-6.

Echter in de gelijkmakende achtste inning kregen de Rowdies de genadeklap, met twee man uit sloeg Alphians 2x een tweehonkslag en kregen zij een vier wijd waardoor de Alphenaren een 9-6 voorsprong namen. Rowdies stroopte in de negende inning nog een keer de mouwen op en kwamen terug tot 9-8, helaas voor de Ridderkerkers bleef het daarbij en was de nederlaag een feit.

Beide teams hebben nu evenveel verliespunten en mogen geen puntverlies meer lijden in de strijd om het kampioenschap. Ridderkerk Rowdies speelt nog vier maal thuis en Alphians heeft nog vijf wedstrijden te spelen. Eindigen beide teams gelijk in deze competitie volgt een beslissingswedstrijd.