Eerste punten zijn binnen voor de handbalsters

Zondag hebben de vrouwen van Saturnus72 de eerste punten verdiend. Nadat er zaterdag nog geoefend werd bij Oliveo kon het geleerde bij T.O.G.B. in de praktijk gebracht worden.

Na een korte opstart achterstand (2-0) was het Sanne Bruinzeel die met drie treffers op rij de voorsprong op het bord bracht. Een voorsprong die de ploeg niet meer weg gaf. Vanuit een gesloten 6-0 verdediging lag Saturnus’72 verzorgt handbal op het veld. Met enige regelmaat konden Kimberley van Wijk en Romy Muller worden vrijgespeeld. De tegenstander uit Berkel kon hier weinig tegenin brengen. De verdediging stond goed en aanvallend wisten de Ridderkerkers voor rust negen maal het doel te vinden (4-9). Na de rust kon voorzichtig worden doorgebouwd aan de overwinning. Uiteindelijk werd er na een prima wedstrijd met 10-16 gewonnen. Na afloop kon coach Jiri Bruinzeel tevreden terug kijken op een geslaagd weekend. “We hebben de vrijdag training opgeofferd voor een oefenwedstrijd op zaterdag. Vandaag stond de dekking goed en werd er over de hele linie gescoord. Toch zal het rendement iets hoger kunnen, maar daar wordt op de training hard aan gewerkt”.

Zondag gaat de veldcompetitie weer verder met twee thuiswedstrijden. De heren ontvangen Helius (13.10 uur) waarna de dames om 14.30 uur Snelwiek treffen. Woensdag 20 september spelen de heren nog voor de competitie bij Snelwiek (20.00 uur)