Clubkampioen Oudelande gekroond

Rebecca Molenaar en Pieter van der Linde mogen zich een geheel jaar clubkampioen van tennisvereniging d’Oudelande noemen. Afgelopen week werden op het tennispark aan de Oosterparkweg elke avond wedstrijden gespeeld om deze prestigieuze titel. Molenaar was titelverdedigster en verdedigde haar titel met verve. Molenaar stond het gehele toernooi geen set af en won haar poule dus overtuigend.

Bij de heren was het dit jaar Pieter van der Linde die weer eens de titel op mocht eisen. Na een 3 jaar durende overheersing van de familie Slingerland (2x Franklin en 1x zoon Mitchell), was het nu weer eens een van der Linde die won. Door de doorstroming van een groep jeugdspelers was de hoogste categorie dit jaar drukbezet en dit zorgde voor veel spannende partijen. Van der Linde schakelde Franklin Slingerland uit in de halve finale maar werd daarbij geholpen door een blessure van zijn tegenstander. In een spannende finale tegen Mitchell Slingerland was van der Linde alleen in de eerste set de mindere (5-7). De overige twee sets trok van der Linde aan het langste eind (6-2 6-2).

Het herendubbelspel was ook een spannende aangelegenheid. Verassend genoeg werden beide poulewinnaars in de halve finales uitgeschakeld. Het duo Slingerland moest opgeven en Albert van der Linde en Jordi Nicolai moesten de eer van de finale aan clubtrainer Ronald Brederije en Jasper Kooke laten in een spannende 3-setter. Pieter van der Linde en Youri Slok konden in deze finale op het belangrijke moment niet doordrukken tegen het duo Brederije/Kooke, Brederije en Kooke won de titel na een 2x 7-6 overwinning.

Het damesdubbelspel in de hoogste categorie werd gewonnen door Esther Barth en Marijn van der Jagt. Dit jonge duo won een zeer gelijkopgaand duel van Deborah Versloot en Cheryl Vuik. Uiteindelijk moest een tiebreak in de derde set beslissing brengen. In deze tiebreak trokken Barth en van der Jagt aan het langste eind (6-2 4-6 7-6).

Het gemengddubbel in de A categorie werd gewonnen door Chris Huizer en Marjolein Ouwens. Zij wonnen de finale van het sterke duo Anneke Zanen en Richard Herssevoort (6-4 7-5).

Overige uitslagen:

HE 40+A
1. Arie vand er Jagt
2. Bart de Waal

HE 40+B
1. Lou van de Ende
2. Rene van Bennekom

HE B
Paul Hoogerwaard – Laurens van Boesschoten 6-0 6-1

HD 40+A
1. Leo Snijders/Arthur Verhoeven
2. Kees van Gemerden/Peter van Bergen