KCR kansloos door eigen spel

KCR kende afgelopen zaterdag een zware off-day. De Ridderkerkers gingen op bezoek bij Pernix in Leiden en wisten slechts 9 doelpunten te produceren. Met een 19-9 eindstand werd KCR kansloos naar huis gestuurd.

Opnieuw moest coach Glenn de Vries zijn teamsamenstelling aanpassen. Na de afwezigheid van Kelly Slikboer en de blessure van Panagos Iliadis, moest De Vries ook Remon de Vos van zijn spelerslijst schrappen. De Vos kwam tijdens trainen hard ten val en liep een scheurtje in het spaakbeen van zijn linkerarm op. De topschutter richt zich nu op een rentree in de zaal. De Vries gooide de vakken om en voegde Stephan Mulder toe aan de basisopstelling.

Pernix schoot zuiver en liep direct uit naar een 4-0 voorsprong. John Mersie schoot de Ridderkerkers van de 0 af. Mersie was met 4 doelpunten goed voor vrijwel de helft van de Ridderkerkse productie. Aanvallend wilde het maar niet lukken. Natuurlijk was het zoeken met een nieuwe samenstelling, maar dat mag zeker geen excuus zijn voor de slechts 4 doelpunten bij rust. Pernix begon ook minder zuiver te schieten, maar wist toch de 10 te halen na de eerste 35 minuten.

Na rust opnieuw geen beste aanvallen aan de kant van de AKOMAR Shipping-formatie. De Vries wisselde wat hij kon, maar het spelletje dat op trainen prima loopt kwam ook in de tweede helft niet van de grond. In de laatste time out gaf De Vries aan om dan in ieder geval die 10 maar op het scorebord te krijgen, maar ook dit was KCR niet gegund.

Opnieuw een nederlaag voor KCR in de Overgangsklasse. Aanstaande zaterdag komt GKV naar Ridderkerk. Ook GKV staat nog puntloos onderaan. Deze week wordt dan ook hard getraind om zaterdag de punten in Ridderkerk te houden. Aanvang aan de Sportlaan: 16.00 uur.

Scores: John Mersie 4, Mark van der Schelling 2, Stephan Mulder 1, Arie van Pelt 1 en Karin Vlasblom 1.