Ribad kijkt uit naar nieuw competitieseizoen

Terugblikkend op goed bezochte Zomeravondbadminton waarin fanatiek werd gespeeld met bezoekers uit de regio, start voor de Ridderkerkse Badmintonvereniging (Ribad) in september meteen het competitieseizoen 2017/18.

Ribad kijkt met smart uit naar de eerste wedstrijden. Met maar liefst 8 teams in de regiocompetitie en 2 teams in de Hoeksche Waard belooft het een druk en spannend seizoen te worden. Met trots is Ribad na jaren ook weer met een team vertegenwoordigd in de bondscompetitie. Team 1 dat vorig seizoen na een wervelende eindstrijd kampioen werd in de hoofdklasse, speelt aankomend seizoen in de 4e divisie. Daarmee is Ribad voor het eerst na circa 20 jaar weer landelijk vertegenwoordigd.

Vrijwel alle teams starten hun eerste wedstrijden in september en zijn in de afgelopen weken al druk begonnen met de trainingen. De thuiswedstrijden in de regiocompetitie van Ribad worden gespeeld op zondagochtend in Sporthal Drievliet. De Hoeksche Waard-teams spelen hun thuiswedstrijden op donderdagavond. Iedere badmintonwedstrijd bestaat uit 8 partijen met een best-of-3 systeem in sets. Het aantal gewonnen partijen bepaalt de einduitslag van bijvoorbeeld 6-2 of 8-0. Aanmoedigen kan uiteraard altijd. Wie zelf een partijtje wil spelen is welkom tijdens de open dagen in de Nationale Sportweek.