Handbal, winst voor de dames, mannen moeten wennen

De dames van Saturnus’72 wonnen in Vlaardingen, zoals verwacht, van rode lantaarn drager Twist 2. Bij de mannen was het wennen aan een ander niveau. De ploeg liet, voor het eerste in de hoofdklasse, zich teveel imponeren.

Rond het middaguur hebben de dames van Saturnus’72 zich in Vlaardingen verzekert van twee punten in de wedstrijd tegen rode lantaarn drager Twist 2. De ploeg van Jiri Bruinzeel speelde alleen in de eerste 10 minuten echt goed en bouwde dan ook gelijk een voorsprong op van 0-3. Daarna zakte de wedstrijd enigszins in en liet de ploeg zich te veel meeslepen in het spel van de tegenstander. Bij rust was de stand dan ook maar 4-6. Ook het tweede bedrijf was niet echt een spektakel stuk. Saturnus was duidelijk de betere partij maar liet dit te weinig zien. Niet dat de overwinning in gevaar kwam, maar het beeld voor de toeschouwers kon beter. Uiteindelijk werd de laatste wedstrijd voor de overgang naar de zaal met 9-14 gewonnen. Door deze overwinning stijgt de ploeg naar een gedeelde derde plek, samen met Roda’71, drie punten achter koploper D.W.S.

Voor de wedstrijd van de mannen werd gestart met een minuut stilte wegens het overlijden van oud eerste teamspeler Michel Weyers. Hij overleed zaterdag na een kort ziekbed op 51-jarige leeftijd. De mannen hadden zondag hun hoofdklasse debuut gelijk bij een lastige tegenstander. Westlandia degradeerde vorig seizoen uit de 2e divisie en is gepokt en gemazeld op dit niveau. Saturnus promoveerde naar de hoofdklasse en moet haar plaats nog zien te verdienen. Zo gebeurde zondag ook waar coach Zoran Yosomovski bang voor was. Men had te veel ontzag voor de tegenstander waardoor er al gauw tegen een achterstand werd aangekeken (20e minuut 11-8). Het verschil had zelfs nog groter kunnen zijn ware het niet dat keeper Lennard Huisman twee strafworpen uit zijn doel ranselde. Bij rust was het verschil toch aanzienlijk (19-12). Tijdens de rust is werd gepoogd de schroom van de ploeg af te praten. “Feller starten en geen kaas van je brood laten eten”, was het devies. Toch duurde het nog 15 minuten eer alle schroom van de ploeg was. Het verschil was echter al tot 10 treffers opgelopen. Een inhaalrace was daarna te kort om de geleden schade te repareren waardoor er een 31-26 nederlaag werd opgelopen. Bij de Ridderkerkers ontbraken Davey Doodkorte (vinger), Dylan Muller (schouder) en Danny Kanters met blessures.

Deze week zijn de dames gestart met de zaaltrainingen en bereiden ze zich voor op hun zaalcompetitie die (pas) op 5 november begint. Het mannenteam gaat op bezoek bij Orion/G.S.C. in Heinkenszand.