Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

RVVH doet goede zaken tegen Swift: 2-0

RVVH heeft zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse A.V.V. Swift goede zaken gedaan. Het won zelf na een uitstekende wedstrijd met 2-0 maar zag alle naaste concurrenten als Argon, FC Rijnvogels en Zwaluwen verliezen zodat nu eindelijk van de laatste plaats afstand gedaan kon worden. De laatste plaats op de ranglijst wordt nu ingenomen door Argon waar 2 weken geleden onnodig tegen gelijkgespeeld werd.

 

De openingsfase van de wedstrijd was overigens voor Swift dat al in de tweede minuut een vrije trap vlak voor de zestien mocht nemen. Dennis Dinkgreve schoot de bal echter net over de goal van de van een blessure herstelde doelman Danny Spelde. Swift combineerde wat gemakkelijker en had wat meer grip op de wedstrijd zonder dat hier nu direct gevaarlijke kansen uit voort kwamen. RVVH mocht na een minuut of tien wat terug doen via Shamir de Jesus over rechts waarna Dieterich zijn voorzet zag worden weggehaald door de verdediging van Swift. Even later gebeurde ditzelfde na een eerste corner van RVVH. Een minuut later was aan de andere kant van het veld een vrije trap voor Swift te zien. De vrije bal van Max van Wakeren kon door de RVVH-defensie worden weggewerkt. Een tiental minuten later was een goede aanval van Swift over de as van het veld te zien, waarbij Spelde redding kon brengen. De corner die hieruit ontstond leverde voor Swift niets op. Een kwartier voor rust was er een prima aanval van RVVH te zien waarbij Dieterich na een uitstekende pass van Merencia over de as van het veld vrij voor doelman Constantin kwam, maar helaas had hij iets teveel tijd nodig waarna zijn schot uiteindelijk naast het doel van Swift ging. Vijf minuten voor rust ging De Jesus goed door over rechts maar zag zijn voorzet net onderschept worden door de keeper van Swift. Vlak voor rust leed RVVH net voor zijn eigen strafschopgebied onnodig balverlies maar kon Swift dit foutje niet afstraffen zodat de rust aanbrak met 0 – 0.

 

 

De tweede helft was zeer levendig en attractief om te zien. Beide ploegen gingen nu echt voor de winst spelen en lieten wat van hun defensieve opdrachten achter zich. Zo zag Ron Rosenhart zijn afstandsschot gestopt worden door doelman Spelde en konden enkele corners en vrije trappen door beide defensies goed verwerkt worden. Halverwege de tweede helft kwamen de echte kansen voor RVVH. Zo ging Sanzio Dieterich na een snel uitgevoerde aanval over de as van het veld alleen op het doel van Swift af maar zag zijn schot op de paal belanden. Drie minuten later volgde een prima voorzet van Agbor Eyongakpa vanaf rechts maar kopte diezelfde Dieterich in vrijstaande positie de bal over het doel van Swift. Enkele minuten later volgde een afstandsschot van Dos Santos dat door keeper Constantin goed gepakt werd. Swift kon in deze fase van de wedstrijd daar slechts enkele “halve” mogelijkheden tegenover stellen. Tien minuten voor tijd kwam de beslissing in de wedstrijd. Een snel uitgevoerde RVVH-aanval over rechts via De Jesus deed de bal bij Dieterich belanden, die de bal prima tot in het strafschopgebied meenam en uitstekend passte op de vrijstaande Papito Merencia die de bal onmiddellijk hard en strak in het doel schoot: 1-0.

 

RVVH ging nu goed door en liet zich niet terugzakken. Jessie Proost veroverde op het middenveld de bal en ging bijna linea recta door naar het strafschopgebied van Swift en passte uitstekend op de ingevallen Diego Rietveld. Diego kapte zijn directe tegenstander er helemaal uit en kon zo de bal schitterend inschieten: 2-0 . Over en weer volgden er nog wat aanvallen in deze boeiende slotfase maar gescoord werd er niet meer. Zo kon RVVH zijn verdiende eerste driepunter eindelijk bijschrijven en de laatste plaats op de ranglijst verlaten.

 

wd20171021 32

 

Foto's: Wessel Dekker

 

RVVH – Swift 2-0 (0-0)
80. Merencia 1-0
85. Rietveld 2-0

 

Scheidsrechter: J. Rozendal

 

Gele kaarten: Proost (RVVH) en Dinkgreve (Swift).

 

RVVH: Spelde, Rodriques de Pina, Yekhlef, Swart, Van Leenen (58. Jones), Merencia, Proost, Dos Santos, De Jesus, Eyongakpa (77. Rietveld) en Dieterich (83. Kooiman).

 

Swift: Constantin, Van Zweeden (78. De Groot), Ruijter, Moelee, Dinkgreve, Van Wakeren, Gabel, Smeeing (61. Morrison), Wulffraat, Rosenhart en Cabezas Navaez.

 

Samenvatting:

 

Interviews trainers:

 

Interviews spelers: