Rijsoord knokt zich naar gelijkspel

Er was Rijsoord alles aan gelegen om het jaar 2017 met een goed gevoel af te sluiten en dus was men meer dan content toen Siebren Hoekstra in blessuretijd de uiteindelijk dikverdiende gelijkmaker scoorde.

In de voorbeschouwing van beide verenigingen werd het belang van een overwinning of in ieder geval een positief resultaat aangehaald. Achilles Veen omdat zij zich ten doel hebben gesteld om mee te doen om de prijzen in de hoofdklasse en de laatste twee wedstrijden hadden gelijkgespeeld. Rijsoord wilde na de laatste twee verliespartijen het jaar 2017, wat al als zeer succesvol mag worden genoemd, ook met een positief resultaat afsluiten. Kortom beide ploegen hadden er zin in om er een leuke wedstrijd van te maken. En dat deden ze dan ook. In een eerste helft waar Achilles Veen wel aantoonde dat het de betere ploeg was en na enkele speldeprikjes in de vijftiende minuut op een verdiende voorsprong kwam. Sen Aerts rondde een perfecte aanval over de linkerkant succesvol af. Korte tijd daarop had Rijsoord ook wel de gelijkmaker 'moeten' maken. Na goed doorzetten van Donovan Lijoe Anjie wist hij de bal op het hoofd van Mike van Gool te krijgen maar zijn tegendraadse kopbal ging ruim naast. in het vervolg van de eerste helft wist Achilles Veen ondanks goede mogelijkheden de voorsprong niet verder uit te bouwen en dus bleef het slechts 1-0 en kon het Rijsoordse strijdplan in de rust nog eens worden doorgenomen.

Knokkend naar een punt

Dat strijdplan was kennelijk goed doorgesproken want in de tweede helft liet Rijsoord zien waarom ze zich gewoon kunnen meten met hun tegenstanders en de punten door de debutant in de hoofdklasse dik verdiend genoemd mogen worden. Het was nu Rijsoord wat meer mogelijkheden kreeg om een doelpunt te scoren maar keeper Kools was lang een sta in de weg voor de 'kraaien'. Een inzet van Berry de Groot ranselde hij uit de korte hoek en ook een tweetal vrije trappen wist de keeper overtuigend te keren. Aan de andere kant was het ook keeper Bekkers die het geluk had dat een vrije kopkans van verdediger Boddaed recht op hem af kwam. Kortom het bleef spannend en Rijsoord bleef op zoek naar een doelpunt. En het knokken voor een resultaat werd uiteindelijk beloond met een doelpunt in blessuretijd van Siebren Hoekstra. Een ditmaal slecht weggewerkte bal van keeper Kools bleef hangen in het strafschopgebied en voor iedereen het goed en wel in de gaten had wist Siebren Hoekstra de bal in het doel te krijgen. Met een mooie ontlading tot gevolg.

De 'kraaien' hebben op deze manier een uitstekend 2017 goed afgesloten. Kampioen geworden en op het helft van de competitie gewoon een plek in het "linkerrijtje" in de hoofdklasse. Het besef is er dat we er nog niet zijn en de competitie nog maar halverwege is maar dat neemt niet weg dat we met veel plezier terugkijken op 2017.

Opstelling Rijsoord - Michael Bekkers - Darlison Gerardus - Niels Groeneveldt- Romain van Bruggen - Mike van Dongen - Ibrahim el Koubai (46e Zepp Jacobs) - Berry de Groot - Siebren Hoekstra - Donovan Lijoe Anjie - Khalid Rahli - Mike van Gool (72e Patrick Berends).