Volg ons ook op

FacebookTwitterYoutubeShare on Google+

rtv-ridderkerk-logo

Laatst toegevoegde video

Actueel weer Ridderkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Klik hier voor meer weer!

Advertenties

Real time web analytics, Heat map tracking

Handbalsters naar winst, mannen verliezen

De dames van Saturnus’72 hebben zondag bij Indus’67 in Rozenburg een nipte zege behaald. Bij de mannen was de wedstrijd een kwartier te lang en werd er bij Leidsche Rijn in Vleuten verloren.


Door allerlei interne redenen was de ploeg zondag aardig gehandicapt. “Zonder wissels breekt het je uiteindelijk op”, zou coach Jiri Bruinzeel na afloop zeggen. Voor de rust liep de ploeg gestaag weg bij de gastvrouwen. Binnen vijf minuten stond het al 1-4. Ook nadat Indus even dichtbij kwam (3-4) was er niets aan de hand. Het was even gas geven en het stond weer 4-9. Toch werd het gebrek aan wissels voelbaar. Vlak voor rust werd het zelfs 13-12 maar gelukkig kon de stand bij rust nog worden gelijk getrokken (13-13). Na de rust trok Indus de wedstrijd naar zich toe en kwam rond de vijftiende minuut zelfs op 20-17. Hierna leek de opdracht om te winnen lastig te worden. Maar Saturnus knokte zich terug in de wedstrijd. Het werd 22-22, in de slot seconden 23-23 en in een uiterste poging scoorde Romy Muller zelfs de 23-24 en gingen de punten zelfs mee naar huis.

 


Het was in Vleuten bij de mannen wedstrijd tegen Leidsche Rijn een spannende ontmoeting. De nummer vier op de ranglijst maakte er met de nummer acht (Saturnus) een mooie handbalwedstrijd van. Het ging lange tijd gelijk op, wat resulteerde in een 12-11 rust. Na rust trok Saturnus de wedstrijd naar zich toe.. Het werd zelfs 18-16. De gasten gooide er een schepje bovenop waardoor de Ridderkerkers, met maar twee wissels, het in het laatste kwartier niet meer konden bijbenen. Uiteindelijk bleef de ploeg achter met lege handen (30-25). Jammer, vond coach Dylan Muller, maar de wedstrijd was een kwartier te lang.


Voor de dames eindigt de zaalcompetitie eindigt de zaalcompetitie met twee thuiswedstrijden. Zondag komt het Schiedamse Ventura op bezoek die in Ridderkerk het kampioenschap voor zich kan op eisen. Een mooie gelegenheid om er een leuke wedstrijd van te maken. Bij de mannen komt een ploeg uit de top 3 op bezoek. Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft de tegenstander Delta Sport/E.M.M. uit Zeeland nog een minieme kans op de hoofdprijs. De Ridderkerkers, zelf vrij van competitiezorgen, kunnen deze wedstrijd mooi gebruiken als aanloop naar de halve finale van de beker. Aanvang is 14.30 uur.