Agenda

10 jaar Knaagspoor Jubileumdag

Konijnen- en knaagdierenopvangcentrum het Knaagspoor in Ridderkerk bestaat dit jaar 10 jaar en laat dat niet onopgemerkt voorbij gaan. Op zaterdag 15 juni is het opvangcentrum open voor publiek. Jong en oud is welkom en kan rekenen op een goed gevuld activiteitenprogramma.

Op 2009 opende het Knaagspoor haar deuren om konijnen en knaagdieren op te vangen. Toen werden de konijnen en knaagdieren opgevangen tussen de honden en katten. Nu is er een professionele opvang waar medewerkers met specialistische kennis klaar staan voor de dieren.
 
Tegenwoordig is het Knaagspoor een bekende naam in de omgeving en vangen zij per jaar zo’n 800 dieren op. Het merendeel hiervan is konijnen maar ook cavia’s, gerbils, hamsters, chinchilla’s, degoes en ratten kunnen bij het Knaagspoor op een liefdevolle opvang rekenen. De dieren krijgen hier alle nodige (medische) verzorging. De medewerkers, vrijwilligers en stagiaires zetten daarnaast alles in het werk om een nieuw thuis voor de dieren te vinden.
 

Jubileumdag

De jubileum dag bij het Knaagspoor is op zaterdag 15 juni 2019 van 10.00- 16.00 uur voor jong en oud. Speciaal voor dit jubileum zal wethouder Henk van Os om 12.00 uur de feestelijke opening doen.
 
Men kan de markt bezoeken, een kijkje nemen in de dierenambulance of deelnemen aan interessante workshops. Kinderen kunnen meedoen met diverse spellen, een glas graveren en zich laten schminken. Ook is er een loterij met prachtige prijzen, waaronder een tv, welke uiteraard gesponsord is.

Het Knaagspoor is gevestigd aan de Kastanjelaan 27A, 2982 CM Ridderkerk in het Reijerpark. Kijk op de website van het Knaagspoor voor meer informatie.