Agenda

100 jaar Irenekerk in Oudheidkamer

In de reeks van wisseltentoonstellingen, die al 35 jaar in de Oudheidkamer worden georganiseerd, wordt uiteraard vaak aandacht besteed aan de geschiedenis van Ridderkerk. Zo krijgen jubilerende verenigingen, bedrijven en andere instanties de gelegenheid om hun historie te tonen en vast te leggen in een geschiedenisboekje, dat de Stichting Oud Ridderkerk dan uitgeeft. In de maanden oktober en november is de Irenekerk aan de beurt, die 100 jaar bestaat.

De Irenekerk

Het witte kerkje in het Electropark in Slikkerveer, zoals het bij velen bekend zal staan, viert haar 100-jarig bestaan op 18 november. Deze protestantse kerk, te midden van vele  andere, wil een open, ruimdenkende en niet-dogmatische kerk zijn, die voor Ridderkerk en omstreken functioneert.

Expositie

Ter gelegenheid van het jubileum wordt in de Oudheidkamer te Ridderkerk een tentoonstelling georganiseerd. De expositie zal te zien zijn vanaf 3 oktober tot en met 24 november. De officiële opening zal door de huidige predikant Ds. P.Taselaar worden verricht op zaterdag 6 oktober om 14.00 uur in de Oudheidkamer aan de Kerksingel.

De Oudheidkamer aan de Kerksingel 26 te Ridderkerk is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. Let op : op de Kerksingel geldt een parkeerverbod.