Agenda

1000 soortendag in Barendrecht

Natuurvereniging Eiland IJsselmonde gaat in 24 uur zoveel mogelijk planten en dieren in kaart brengen.

Op 1 september organiseert Natuurvereniging IJsselmonde een 1000 soortendag in de gemeente Barendrecht. Op deze dag proberen we zoveel mogelijk soorten te vinden in Barendrecht. Bij de Recreatieboerderij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH te Barendrecht vindt de coördinatie plaats.

Ziet u deze dag planten en of dieren, geef het aan ons door of kom langs bij de Kleine Duiker. U kunt een foto van het dier of de plant meenemen. Eventueel ook het dier en of de plant zelf, maar alleen als er heel veel van staan en als de dieren blijven leven. Ook kunt u langs komen voor informatie en ter onzer ondersteuning. We zullen er staan met een standje met informatie over de vereniging en aanmelden voor verschillende activiteiten, zoals een GPS tocht, waterdiertjesscheppen voor de jeugd. Ook zijn er een tweetal workshops, over vlinders en libellen en over bermplanten. U kunt zich daarvoor aanmelden op de dag zelf of van tevoren via excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

De hele dag zullen groepjes deskundigen gebieden gaan inventariseren. Als u mee wilt kunt u dit aangeven via: excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl. Deze groepjes zullen echter vooral zoveel mogelijk soorten opschrijven en geen echte excursie verzorgen.

Programma:
Vrijdagavond 31 augustus starten we al met het verzamelen van soorten door een vleermuizenexcursie en nachtvlinderinventarisatie in de Jan Gerritsenpolder. De beide activiteiten starten 21.00 uur. Het inventariseren van de nachtvlinders gaat de hele avond door. We zullen de route aangeven vanaf de parkeerplaats in de Carnisse grienden. Aanmelden voor de vleermuizenexcursie: excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.

zaterdag 1 september
10.00 uur Opening
10.30 uur Gps tocht voor de jeugd
11.00 uur Excursie door Carnisse griend, start vanaf de parkeerplaats van de Carnisse grienden
12.30 uur Workshop waterdiertjes voor de jeugd
14.00 uur Excursie naar de vlindertuin op het dak van het NS Station Barendrecht. Start bij de poortjes van het NS Station op het dak
15.00 uur Gps tocht voor de jeugd
16.00 uur Sluiting van de dag met bekendmaking van het aantal soorten

Gelijktijdig met onze 1000 soorten dag wordt door de Kleine Duiker de Oogstdag georganiseerd.

Het bezoekadres op 1september is Recreatieboerderij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg 511, 2991 SH te Barendrecht.

Voor meer informatie, kijk op: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl