Agenda

Cultuursafari in Ridderkerk

Op maandag 25, dinsdag 26 en donderdag 28 juni 2018 vindt de 2e Cultuursafari plaats in Ridderkerk. Tijdens de Cultuursafari maken eerstejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs kennis met vier culturele organisaties in Ridderkerk. Afgelopen november deed het Farel College mee aan de 1e editie. Nu gaan 214 leerlingen van het Gemini College én het Maximacollege, school voor praktijkonderwijs, al fietsend op verkenningstocht langs de vier lokale culturele organisaties. In de middag komen alle groepen samen tijdens de optredens van rapper Crooks en breakdancer Rabbani in De Loods.

Kennismaking 

Het doel van de Cultuursafari is om leerlingen kennis te laten maken met vier culturele organisaties in Ridderkerk: de Bibliotheek AanZet, Building-Arts, De Loods en Muziekschool Ridderkerk. De leerlingen ervaren kunst en cultuur door te kijken en zelf actief mee te doen! Meer informatie vind je op www.onderwijs-cultuur.nl.

Het Servicebureau Onderwijs&Cultuur organiseert de Cultuursafari in samenwerking met de culturele organisaties en bedankt de gemeente Ridderkerk voor het mogelijk maken van deze 2e Cultuursafari in Ridderkerk.

Het programma: 

De Bibilotheek AanZet
De Bibliotheek AanZet is jouw lokale, multimediale en vrije toegangspoort tot kennis en cultuur.  De bibliotheek biedt je graag een energieke en inspirerende plek waar je anderen kunt ontmoeten, je volop kunt ontspannen, de wereld om je heen kunt ontdekken en je talenten kunt ontwikkelen. Tijdens de Cultuursafari ga je aan de slag als reporter in een vlog. Hoe presenteer jij de je favoriete boek en deel je dit met een miljoenenpubliek? 

Building Arts
Building Arts staat voor kunst als middel en biedt een plek voor alle kinderen en jongeren in Ridderkerk om je te kunnen ontwikkelen in je eigen kunstzinnige talenten. Ter kennismaking met Building Arts ga je aan de slag met de bekende theater spelvorm ‘De lama’s’. In theater wordt vaak gebruikt gemaakt van dieren als inspiratie; hun gedrag, gewoonten en expressie. Dit past perfect in de Cultuursafari. Improvisatie, humor en snelheid passeren de revue. Op de speelvloer krijg je opdrachten als; de draaideur, voorwerpronde, buikspreekpop en de dierenwinkel. Dat belooft een kennismaking vol humor en succes of zoals ze in het theater zeggen: ‘Spuug ze in de Bek!’ 

De Loods
De Loods is het pop- en cultuurpodium, jongerencentrum en dé ontmoetingsplaats voor jongeren in Ridderkerk. Tijdens de cultuursafari maak je kennis met het organiseren van een evenement. Wat komt daar bij kijken? Wat wordt het thema? En welke artiesten nodig jij uit? Of je ontdekt of jij de skills hebt om een grootse DJ te worden. 

Muziekschool Ridderkerk
De Muziekschool is al jaren een begrip en niet weg te denken uit Ridderkerk. Individuele lessen, groepslessen, bandjes, orkesten en fanfares. Instrumenten, zang of talent ontwikkeling. Bij de muziekschool vind je het allemaal. Je kan immers kiezen uit meer dan 60 verschillende cursussen.

Tijdens de Cultuursafari maak je kennis met verschillende instrumenten en hoe je deze kunt bespelen. Onder begeleiding van vakdocenten zet je zo je eerste stappen als muzikant. Welk instrument past bij jou? En lukt het om samen een beginnend bandje te vormen? Ontdek jouw muzikale talent bij de Muziekschool!

Meer info vind je op www.muziekschoolridderkerk.nl.