2e Geheugenpaleis in Ridderkerk

Het geheugenpaleis van SOL: niet zomaar een ontmoetingssoos. Alles staat in het teken van uw brein activeren en prikkelen, met gezelligheid en samenzijn voorop.
Samen met andere ouderen, in uw eigen wijk en vertrouwde omgeving. Per 01 januari 2022 is een tweede Geheugenpaleis in Ridderkerk gestart: Geheugenpaleis Slikkerveer.

Voor wie?

Het geheugenpaleis is bedoeld voor thuiswonende senioren met toenemende vergeetachtigheid, eenzaamheid of (beginnende) dementie. Een passende en laagdrempelige vorm van dagbesteding, waardoor u langer zelfstandig thuis kan blijven wonen en u uw mantelzorgers tijdelijk ontlast.

Hoe ziet de dag eruit?

Het geheugenpaleis kent een vast dagprogramma van 10.30 tot 15.00 uur. Na een kopje koffie/thee bij binnenkomst gaat u aan de slag met bewegen en muziek, onder begeleiding van deskundige en enthousiaste vakdocenten. Tussen de middag wordt gezamenlijk gezonde geluncht, gevolgd door een programma met spelletjes, creativiteit, geheugentraining of gewoon even samen praten.

Praktische informatie en aanmelden

Voor deelname aan het Geheugenpaleis heeft u géén indicatie nodig. Gevraagd wordt een eigen bijdrage van € 3,00 voor de lunch en koffie/thee. Bent u geïnteresseerd of kent u iemand die mogelijk interesse heeft? Neem dan contact op met: Saskia van der Zijden (coördinator SOL Geheugenpaleis) telefoonnummer 06-24352226.

Het Geheugenpaleis wordt gehouden in het Wijkcentrum aan de Reijerweg 62 te Slikkerveer.