Agenda

30 jaar Danscentrum Remus

In 1992 begonnen Ank en Anrie Remus met het kopen van geluidsapparatuur en het huren van zaalruimte voor één avond in de week. In artikelen in de krant en in 10.000 zelf rondgebrachte folders nodigden zij toekomstige cursisten uit om in hun Danscentrum Remus te komen dansen.

Nu, 30 jaar later, is Danscentrum Remus nog steeds in ‘full swing’!. Elke week geven Ank en Anrie 12 groepslessen en dat alleen op het gebied van stijldansen, zowel ballroom (ondermeer quickstep en tango) als latin (ondermeer cha cha cha en jive). Waar andere dansscholen moesten zoeken naar alternatieve dansvormen om het hoofd boven water te kunnen houden hielden Ank en Anrie vast aan hun passie, het stijldansen. Anrie:”een 5-jarige opleiding afgesloten met nationale en internationale vakdiploma’s maakt het verschil tussen onze dansschool en andere. Onze cursisten, sommigen al meer dan twintig jaar, raken ook in de ban van het stijldansen door onze manier van lesgeven en de sfeer in ons danscentrum. Als je eens vrijblijvend bij ons komt kijken kom je erachter hoe het stijldansen ook helemaal van deze tijd is. Van de groep die in september is gestart is meer dan de helft van de cursisten tussen de 25 en 35 jaar”. Danscentrum Remus is aangesloten bij de IDTA (International Dance Teachers Association). Door studiedagen van deze internationale organisatie blijven Ank en Anrie op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van stijldansen.

Op 10 december vieren Ank en Anrie samen met hun cursisten het 30-jarig bestaan van het danscentrum tijdens een feestelijk kerstbal.

Ook ontdekken of je stijldansen leuk vindt? Loop eens binnen op een lesavond, bezoek de site danscentrumremus.nl of bel Ank en Anrie, 0180428781.

Foto: Martin de Gast