Agenda

3D Street Art Festival in Ridderkerk

In de week van 17 t/m 22 juni 2019 zal er een 3D Street Art Festival gehouden worden met diverse kunstenaars uit binnen en buitenland. Het betreft hier 3D tekeningen die op de straat worden aangebracht. Je ziet dan, als je er vanaf een specifiek punt naar kijkt, diepte in dat een heel speciaal effect heeft.

Elke tekening bevat een bepaald thema. In de opdracht zit o.a. dat bij minimaal één tekening een element uit de Ridderkerkse geschiedenis terug moet komen. Maar de kunstenaars hebben daarbij een volledig artistieke vrijheid.

De tekeningen die op straat worden aangebracht (zowel buiten als binnen) blijven intact tot eind september. De start vindt plaats op dinsdag 18 juni. Er wordt t/m zaterdag 22 juni gewerkt aan diverse tekeningen. Op zaterdag 22 juni zal er ook nog een verrassend element worden toegevoegd door een aantal schilders die een geheel eigen opvatting hebben over hoe ze tegen schilderen aan kijken.

Fotowedstrijd

Naast deze kunstzinnige uitingen hebben de tekeningen ook een interactief doel. Iedereen wordt uitgenodigd om deze tekeningen op een bijzondere manier in beeld te brengen. Het kan leuk zijn om personen een onderdeel van de tekening te laten worden. De creativiteit ligt geheel bij de fotograaf. Iedereen kan deelnemen. Voor de beste foto zal op 7 september een mooie prijs worden uitgereikt. Hoe je hier aan deel kunt nemen wordt binnenkort bekend gemaakt. Het Winkelhart Ridderkerk hoopt naast de onlangs met succes gehouden Living Statues nu ook met dit 3D Street Art Festival een bijzonder element aan de beleving in het Winkelhart te kunnen toevoegen.

Voor meer info: www.winkelhartridderkerk.nl.