Agenda

‘Accepteer je kind zoals je kind is’

Dit is het motto van het Zonnekind: je hoeft je kind niet te veranderen. Wel kan je leren om beter met je kind om te gaan. De kunst van opvoeden is niet reageren vanuit een emotie, maar juist rustig en ontspannen blijven wanneer je kind iets doet dat niet klopt. Wordt er gereageerd vanuit emoties dan kom je in een conflict. Er wordt dan niets opgelost. Veelal volgt een herhaling van (emotionele) zetten.

Het Zonnekind heeft zeer ervaren docenten in dienst. Zij leren om op een prettige manier, vol met humor, de andere en positieve kant van je kind op te roepen en voor te leven. Hierdoor leert het kind om zich zelf te accepteren. En kunnen zij voor hun eigen talenten gaan staan, die meestal niet aanbod komen, omdat steeds weer dezelfde emoties op de voorgrond gaan treden. Hierdoor kan het kind zich niet positief ontplooien. Er zijn twee belangrijke items, die de Zonnekinderen leren. Allereerst: ontspan volledig en accepteer jezelf zoals je bent. Ten tweede: voel je lichaam, met name je buik en je hart. Dan krijg je zicht op jezelf en kan je anders gaan handelen en uit de vicieuze cirkel van pijn, verdriet, boosheid en angst stappen.

Mocht dit u aanspreken, kom dan langs op dinsdag. Van 16.00 uur tot en met 17.00 uur zijn er lessen voor de kleintjes vanaf 3 jaar en van 17.00 uur tot en met 18.00 uur voor de jongeren vanaf 6 tot 11 jaar. Van 19.00 uur tot en met 20.00 uur zijn er lessen voor pubers. Zowel jongens als meisjes kunnen mee doen met de lessen. Plaats van handeling is steeds Platanenstraat 6 te Ridderkerk. Informatie: www.het-zonnekind.com of telefoon: 0180 417 135.