Agenda

Actiemarkt in en rondom Ichthuskerk

Op zaterdag 1 juni 2024 vindt er weer een actiemarkt plaats rondom de Ichthuskerk van 09.00-14.00 uur. De opbrengst gaat naar de goede doelenvoorziening “Hoop voor Kinderen”.

Met 30 marktkramen wordt rondom de Ichthuskerk aan het Vlietplein 1 in Ridderkerk Drievliet een actiemarkt gehouden. De opbrengst is bestemd voor de goede doelenvoorziening “Hoop voor Kinderen”.

Deze voorziening ondersteunt projecten en activiteiten met een liefdadigheidsdoel in het buitenland. Sinds 2005 worden jaarlijks vakantie-evangelisatiekampen gesteund, georganiseerd door de zustergemeente in Zhitomir, Oekraïne. Ook andere gemeenteleden die langdurig liefdadigheidswerk in het buitenland verrichten, ontvangen structureel financiële steun. Daarnaast zijn van 2009 tot en met 2018 vijf werkvakanties gehouden in Zhitomir, waarbij woonvoorzieningen voor gehandicapte jongeren zijn gerenoveerd.

Meer informatie over de actiemarkt is te vinden op www.rondzes.nl. Op de actiemarkt zijn rommelmarktkramen, een grote boekenkraam, sieraden, speelgoed, planten, groenten en fruit, verse kruiden, appelflappen, bolussen, snoep, een snackkraam (met onder andere aardappeltwisters), heerlijke verse sappen, en natuurlijk een koffiehoek met koffie, thee en soep, waar bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Er is een demonstratie van houtdraaien, waarbij de gemaakte voorwerpen te koop zijn. Bezoekers kunnen deelnemen aan het “spijkerbroekhangen” en er is een talentenkraam waar men iemand kan inhuren voor klusjes zoals koken, taart bakken, gras maaien of ramen zemen. Voor de kinderen is er een springkussen, worden er spelletjes georganiseerd en zijn er suikerspinnen. Een belangrijk deel van de actiemarkt is de rommelmarkt en de boekenkraam.