Agenda

Activiteiten bij bibliotheek Aanzet tijdens de kerstvakantie

Je hoeft je deze kerstvakantie niet te vervelen, want de Bibliotheek Ridderkerk-Centrum organiseert weer van alles voor kinderen. De bieb sluit het jaar af met leuke activiteiten en gaat in het nieuwe jaar ook weer volop van start met uitdagende en creatieve bezigheden. Het kerstvakantieprogramma van de bibliotheek bestaat in totaal uit vier leuke workshops/toernooien.

Workshop schaduwtekenen
Ben jij gek op tekenen, kleuren en bezig zijn met voorwerpen? Kom dan zeker naar deze workshop! Aan de hand van objecten uit het alledaagse leven, maak je de leukste vormen. Gebruik bijvoorbeeld de schaduw van een beker om een coole robot te tekenen. Laat je fantasie helemaal de vrije loop in deze workshop!
Datum: 29 december (10:00-13:00 en 14:00-17:00 uur) 
Leeftijd: 8-12 jaar.
Aanmelden: ja
Prijs: 1,00

Just dance toernooi
Dansen kunnen we allemaal, maar kun jij ook op de maat dansen? Tijdens het Just Dance toernooi dans je met of tegen je vrienden en vriendinnen. De playstation speelt de leukste nummers en jij moet zorgen dat je alle pasjes precies goed nadoet op het juiste moment. Durf jij dit aan?
Datum: 3 januari (10:30-12:00 uur)
Leeftijd: 6-14 jaar
Aanmelden: ja
Prijs: 1,00

Workshop vloggen met Quinn en Aaron
Heb je altijd al eens willen leren hoe je moet vloggen of TikTok goed kunt gebruiken? Dat kan nu! TikTok-sterren Quinn en Aaron gaan je alles leren wat je moeten tijdens deze workshop. Kom meer te weten over het platform, de mogelijkheden en de Do’s en Don’ts. 
Datum: 5 januari (14:30-16:00)
Leeftijd: 10-15 jaar.
Aanmelden: ja
Prijs: 1,00

Stopmotion workshop
Leer hoe je je eigen Stopmotion filmpje maakt. Maak poppetjes, gebouwen en voorwerpen van klei, lego of met een whiteboard. Ga dan achter de computer zitten en creëer een uniek verhaal met die voorwerpen. Door Stopmotion komt jouw eigen gebouwde wereld tot leven. Leer ook zelf te fotograferen en monteren!
Datum: 7 januari (15:30-17:00)
Leeftijd: 8-12 jaar
Aanmelden: ja
Prijs: 1,00

Kijk voor meer informatie op de website bibliotheekaanzet.nl/activiteiten of vraag na bij de balie. De bibliotheek is op de hoogte van de corona-maatregelen. Zij houden hier rekening mee bij de activiteiten door het gebruik van mondkapjes door begeleiders en afstand te creëren in de te gebruiken ruimtes.