Activiteiten Natuurvereniging Eiland IJsselmonde

Op woensdag 15 januari organiseert de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde weer een activiteit voor de jeugd in Ridderkerk. 

Van 13.30 uur tot 14.30 uur en van 14.45 uur tot 15.45 uur kunnen er pindaslingers en vetpotjes gemaakt worden in het NME centrum De Groene Draak, in het Reijerpark.

Er kunnen elke sessie 10 kinderen meedoen. Aanmelden kan tot 12 januari via https://www.natuurvereniging-IJsselmonde.nl/agenda/ of Hans Blok op telefoonnummer 0180 419 028. Deelname aan deze activiteit is gratis.


Zaterdag 18 januari is de traditionele ganzenexcursie van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde. Deze duurt een hele dag. Neem voedsel en drinken mee en kleed je warm aan.

We verzamelen 8.30 uur op parkeerplaats in het Reijerpark nabij de fietsenstalling van de Farel te Ridderkerk. Aanmelden via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda. Iedereen mag mee, lid of geen lid.

In de winter verblijven in Nederland tussen de 1,8 en 2 miljoen ganzen. Het overgrote deel broedt veel noordelijker op de toendra’s van Nova Zembla, Spitsbergen, Scandinavië, en Siberië. Ze brengen de winter in Nederland door omdat het hier warmer is en er voldoende voedsel is. Tussen maart en mei vertrekken de meeste wintergasten weer. Een deel blijft in de zomer in Nederland: tussen de 350.000 en 450.000 ganzen.              

Foto: Grauwe ganzen, Marianne van der Hee