Agenda

Activiteiten Natuurvereniging Eiland IJsselmonde in de maand november

Ook in de maand november is er genoeg te doen bij Natuurvereniging Eiland IJsselmonde rond en in de natuur. Hieronder een overzicht.

  • Donderdag 8 november is er een presentatie over de Biesbosch door boswachter Thomas van der Es in het NME Centrum “de Groene Draak” te Ridderkerk. Aanvang 20.00 uur; zaal open 19.30 uur. Kosten €3,-  incl. 1 koffie. Jeugdleden gratis.
  • Zaterdag  10 november zal er een Paddenstoelenexcursie in Meyendel door Lex Kreffer georganiseerd worden.  Kosten €3,- voor leden en €5,- voor niet leden. Vertrek 9.00 uur NME of 9.45 uur bij de boerderij in Meijendel. Aanmelden kan via deze link.
  • Op woensdag 21 november is er de workshop voor de Jeugd: Braakballen pluizen in het NME Centrum “de Groene Draak” te Ridderkerk. Aanvang 14.00 uur en 15.00 uur. Toegang is gratis. Maximaal 2x 15 kinderen. Je kunt je aanmelden via deze link of op telefoonnummer 0180- 419028.
  • En op zaterdag 24 november is er Natuurwerkdag: Dunnen struiken voor de Schubwortel van 9.00-13.00 uur. Verzamelen parkeerplaats PC Hooftstraat 2 (oude reiniging). Aanmelden kan via cpgroshart@gmail.com

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde inventariseert al meer dan 25 jaar de flora en fauna op het eiland IJsselmonde. In diverse gebieden verspreid over het eiland IJsselmonde wordt de stand van de flora en fauna in kaart gebracht. Daarnaast worden lezingen en excursies georganiseerd om mensen bij de natuur te betrekken.

Natuurvereniging eiland IJsselmonde: info@natuurvereniging-ijsselmonde.nlhttp://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl