Agenda

Afscheidsconcert dirigent Marcel Geraeds bij het Ridderkerks Symfonieorkest

Er gaat dit seizoen veel veranderen bij het Ridderkerks Symfonieorkest. Dirigent Marcel Geraeds neemt na dertien jaar afscheid van het orkest. Hij was al die jaren met veel plezier artistiek leider van het orkest, maar nu is het voor hem tijd om een andere muzikale weg in te slaan.

Het orkest denkt met groot genoegen terug aan alle bijzondere concerten en activiteiten in deze dertien jaar, zoals dirigentenmasterclasses, een concert met Guus Meeuwis en Miranda van Kralingen, the Night of the Knights in 2016, verschillende kinderconcerten met The Snowman, een prachtige concertreis naar Weimar en Leipzig en combinaties van muziek, dans, theater en film. Ook speelde het orkest onder de leiding van Geraeds met vele solisten samen zoals Mathieu van Bellen, Galahad Samson en Floris Onstwedder. In 2017 was Marcel zelf solist in het 1e Klarinetconcert van Von Weber.

Met het komende najaarsconcert op zaterdag 17 november neemt het orkest afscheid van Marcel. Het belooft een mooi afscheidsconcert te worden. Op het programma staan de Petit Suite van Claude Débussy, de Schotse symfonie van Felix Mendelssohn en het eerste celloconcert van Henri Vieuxtemps. Cellist Maarten Jansen zal hiervan de solopartij vertolken.

Ondertussen is de zoektocht naar een nieuwe, vaste dirigent begonnen. Het orkest hoopt deze aan het begin van 2019 aan het publiek te kunnen voorstellen. 

Het afscheidsconcert zal op 17 november 2018 plaatsvinden in de Opstandingskerk in Ridderkerk Rijsoord. Voor de aanvangstijd en de kaartverkoop kan gekeken worden op de website van het orkest: www.ridderkerkssymfonieorkest.nl.