Agenda

Aftrap Baby Drive-In in Bibliotheek Ridderkerk

Bij de Baby Drive-in zijn alle kinderen van 0 t/m 2 jaar welkom met hun (groot)ouders én de kinderwagen. We ontdekken de leukste nieuwe boekjes en stimuleren taalontwikkeling door middel van spel, muziek en tijdens de dagelijkste dingen. En dat allemaal knus op schoot. 

Interactieve workshop

Regelmatig sluit er een speciale gast aan, die extra informatie over de ontwikkeling van jouw kindje geeft. Zo ook tijdens de eerste editie van de Baby Drive-in, dan is Betty Sluyzer te gast. Betty is Neerlandica, schrijfster van kinderboekjes, -liedjes en schoolboeken en theatermaakster. Deze ochtend geeft ze een interactieve workshop over communicatie, taal, boeken en kinderen. Hier kun je gratis bij zijn, op donderdag 27 september van 10.15 – 11.00 uur in Bibliotheek Ridderkerk. Aanmelden is niet nodig.

Alles mag

Rondkruipen, eten & drinken, slapen, luiers verschonen, herrie maken en (indien nodig) kinderwagens parkeren is allemaal toegestaan tijdens de Baby Drive-in. Kom gezellig binnen rijden en ontmoet andere (groot)ouders onder het genot van een kopje koffie of thee. Uiteraard liggen de leukste boekjes klaar.

Waarom voorlezen aan baby’s?

Hoe eerder kinderen met boeken en voorlezen in aanraking komen, hoe beter. Zo zijn er verschillende babyboekjes die aansluiten bij de leesontwikkeling van baby en dreumes. Denk hierbij aan geschikte boekjes voor taalontwikkeling, meertalig opvoeden, taalspelletjes en versjes, voeding en opvoeding. Dit is heel leerzaam. Zo blijkt uit onderzoek dat voorlezen de taal en spraakontwikkeling van je kind stimuleert en de concentratie verhoogt. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar én hun ouders van boeken laat genieten. Met verschillende activiteiten in de bibliotheek en op bijvoorbeeld kinderdagverblijven wil de Bibliotheek AanZet het (voor)leesplezier stimuleren en op peil houden. De Baby Drive-In is één van deze leerzame activiteiten.

Praktische informatie
Wat: Aftrap Baby Drive-in in Bibliotheek Ridderkerk Centrum
Wanneer: donderdag 27 september
Waar: Bibliotheek Ridderkerk Centrum
Voor wie: 0-2 jaar met (groot)ouders