Agenda

Alles over bessen en zaden bij Natuurvereniging IJsselmonde

De natuur bereidt zich voor op de winter. Alles richt zich op het voortbestaan. Planten en dieren trachten te overleven. Daarbij maken ze gebruik van elkaar. De een is gebonden aan een standplaats en wil zijn nageslacht de wereld in sturen en maakt daarbij (soms) gebruik van de ander. Het is prachtig te zien wat de relaties zijn.

De jeugdwerkgroep van Natuurvereniging IJsselmonde heeft op woensdag 16 oktober een herfstactiviteit voor de jeugd in Ridderkerk georganiseerd: ZOEKEN NAAR BESSEN EN ZADEN.

Het is herfst en we zien nu overal zaden en bessen. Een aantal ken je wel zoals eikel en kastanje. We gaan op zoek naar verschillende soorten. Hoe zien ze eruit? Hoe worden ze verspreid? We starten bij de 3e parkeerplaats aan de Oosterparkweg (voorbij de Bloemenjungle), in 2 groepen, 13.30 en 14.45 uur. Hier aanmelden.

De werkgroep Educatie van Natuurvereniging IJsselmonde heeft een korte cursus over ZAADVERSPREIDING georganiseerd.

Donderdag 24 oktober wordt de minicursus zaden en vruchten in het pas verbouwde NME Centrum De Groene Draak te Ridderkerk gegeven. De daarbij behorende excursie vindt plaats op zaterdag 26 oktober. De cursus wordt gegeven door Aart van Dragt. De kosten voor de minicursus bedragen 8 euro pp voor leden en 10 euro voor niet-leden. Hier aanmelden.