Agenda

Alweer een geslaagde cursus Powervrouwen

Facet Ridderkerk organiseerde voor de derde keer een zelfverdedigingscursus voor vrouwen op woensdagavond in De Loods. Helaas komt vandaag de dag bedreiging, intimidatie, agressie en (seksueel) geweld steeds vaker voor. Meer en meer vrouwen krijgen hier mee te maken. 

Op 12 september begonnen twaalf vrouwen uit Ridderkerk aan de zelfverdedigingscursus Powervrouwen. Deze groep vrouwen, variërend in de leeftijd tussen de 18 en 65 jaar, leerde in 6 lessen van 1,5 uur hoe zij zich kunnen verdedigen tegen diverse vormen van agressie en geweld. In deze training werd er ook geleerd hoe je een situatie kan de–escaleren met verbale en non-verbale communicatietechnieken en om adequaat te reageren op stressvolle situaties. “De training is voor mij een eye-opener geweest”, “Ik ben hierdoor zelfverzekerder geworden” en “De opbouw van de cursus was perfect”, zijn veel gehoorde reacties van deelnemers.

De cursus is voor alle vrouwen vanaf 18 jaar. De trainingen worden in een veilige omgeving gegeven door ervaren lesgevers. De volgende cursus start op 9 januari 2019 en er is plaats voor acht deelnemers. De tijden van de nieuwe cursus zijn van 09.30 tot 11.00 uur in De Loods, P.C. Hooftstraat 4a. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen in totaal € 30,00.

Interesse in de cursus of wil je meer informatie? Neem contact op met Gertjan Kroon van Facet Ridderkerk via Gertjan.Kroon@facetridderkerk.nl of 06 – 215 219 92.