Alzheimer Café met film ‘Vergeet me niet’

Op 13 januari is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk. Deze keer wordt de ontroerende en persoonlijke film ‘Vergeet me niet…’ gedraaid in de Bibliotheek AanZet aan het Sint Jorisplein 77 te Ridderkerk.  Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. 

Over de film

“Gretel lijdt aan Alzheimer. Haar zoon David keert voor enkele weken terug naar zijn ouderlijk huis om zijn vader bij te staan bij haar verzorging en maakt een portret van zijn moeder. Hij documenteert haar gestage verval, maar vertelt ook het verhaal van haar turbulente verleden als activiste voor vrouwenrechten en vrije liefde in de woelige jaren ’60. Het contrast met haar huidige situatie is scherp. David en zijn vader worstelen met schuldgevoelens als de keuze voor een verzorgingstehuis onvermijdelijk wordt.”

 ‘Vergeet me niet’ is een erg persoonlijke maar tegelijk universele film, ontroerend, maar ook opvallend onsentimenteel.


Over het Alzheimer Café Ridderkerk

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De film begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Aanmelden is niet nodig. De zaal gaat om 19.15 uur open. Deelname is gratis. 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl