Agenda

Alzheimer Café over casemanager dementie

Op maandag 14 oktober is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Dit keer vertellen gastsprekers Netty Albers van Aafje en Elly Monster van de Riederborgh u over wat een casemanager dementie voor u kan betekenen. 

Wanneer de diagnose dementie of Alzheimer valt, krijgt u al snel te maken met verschillende hulpverleners. Dan is het fijn om één aanspreekpunt te hebben. Een casemanager dementie is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie en hun naasten, die waar nodig informeert, begeleidt, meedenkt, adviseert en zorg regelt.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.  Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Natuurlijk is er ook deze avond weer livemuziek!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels. 

Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Mineke Boon, mantelzorgconsulent bij Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl