Agenda

Alzheimer Café over dementie en logopedie

Op maandag 11 november is er weer een Alzheimer Café in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Dit keer vertelt gastspreker Mw. A. Koese (logopediste) meer over het onderwerp ‘Dementie en logopedie’.

Spreken, of het begrijpen van taal, is vaak lastig voor mensen met dementie. Logopedisten zijn gespecialiseerd in het behandelen van dit soort problemen, ook bij dementie. Vaak beginnen de problemen op het gebied van taal. Juist in dit stadium kan logopedie een bijdrage leveren aan het verbeteren van de communicatie. Naast taalproblemen kunnen in een later stadium ook slikproblemen optreden. Ook dan kan logopedie een belangrijke bijdrage leveren.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Natuurlijk is er ook deze avond weer livemuziek!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl.