Agenda

Alzheimer Café over financiën en dementie

Op maandag 8 oktober is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Dit keer staat het onderwerp ‘financiën en dementie’ centraal. Gastspreker van deze avond is financieel zorgverlener Dhr. Oosse.

Tijdens het proces van dementie loopt men niet alleen tegen zorgvragen aan, maar ook tegen andere dingen waarvoor niet altijd meteen hulp is. Zo kan het gebeuren dat degene met dementie niet meer in staat is om zijn financiële zaken te regelen.  Wat doe je in zo’n situatie en welke stappen moet je daarin zetten? Wat is wilsonbekwaam en wanneer ben je voor de wet wilsonbekwaam? Volmacht, mentorschap en bewind voering, wanneer zet je wat in? Samen met Dhr. Oosse gaan we hierover in gesprek. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Natuurlijk is er ook deze avond weer livemuziek!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels.  

Voor meer informatie kan iedereen contact opnemen met Mineke Boon van Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl