Alzheimer Café over openheid en communicatie

Op 9 maart 2020 is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Dit keer staat gastspreker Tineke van Sleen stil bij het onderwerp ‘Openheid en communicatie in de familie van iemand met dementie’ en geeft praktische tips en adviezen.

Dementie heeft ernstige gevolgen voor onder andere geheugen, taal en begrip. Dit heeft effect op de communicatie met elkaar, zowel met de patiënt als met de familie onderling. Voorbeelden waarbij goede communicatie een belangrijke rol speelt zijn: Hoe maak je bespreekbaar wat de zorgen zijn en hoe vraag je hulp aan elkaar, taakverdelingen en afspraken. En hoe ga je om met meningsverschillen onderling als familie? Maar ook het communiceren met professionals kan daarbij een rol spelen. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Natuurlijk is er ook deze avond weer livemuziek!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl