Alzheimer Café over verschillende vormen van dementie

Op 11 maart is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Dit keer gaat het Alzheimer Café over verschillende vormen van dementie. Dr. A.A. Teeuw, specialist ouderengeneeskunde en schrijver van het boek ‘Wat Alzheimer met je doet’ is de gastspreker deze avond. 

Tijdens deze avond vertelt dr. Teeuw over de verschillende vormen van dementie, zijn visie en ervaringen vanuit de praktijk. Ook is er gelegenheid om uw vragen te stellen over hetgeen u tegenaan loopt en waar u mee worstelt. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. Natuurlijk is er ook deze avond weer livemuziek.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl