Agenda

Alzheimer Café Ridderkerk

Op 9 oktober 2023 is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. 

Onderwerp: Welke hulpmiddelen zijn er thuis mogelijk voor mensen met dementie? 
Gastspreker: Mobile Care 

Om mensen met dementie zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen, zijn hulpmiddelen onoverkomelijk.  Het is belangrijk dat het thuis wonen zo aangenaam en veilig mogelijk wordt gemaakt, voor zowel degene met dementie als de mantelzorger. 

Tijdens deze avond wordt over dit onderwerp met elkaar in gesprek gegaan en heeft u de gelegenheid om ook uw vragen te stellen. Wilt u meepraten over dit onderwerp, dan bent u van harte welkom bij het Alzheimer Café van 9 oktober 2023. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e maandag van de maand plaats. De avond begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:15 uur.

Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Facet Mantelzorg, Salem, Lelie Zorggroep, Internos en Aafje en Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Facet Mantelzorg via 0180 – 432350 of info@facetmantelzorg.nl