Agenda

Alzheimer Café Ridderkerk: Dementie en mantelzorg

Op 12 december is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. 

Onderwerp: Dementie en mantelzorg 
Gastspreker: Angelique Bloemberg 

De meeste mantelzorgers van mensen met dementie voelen zich zwaar belast door de hoeveelheid zorg die zij geven. Gemiddeld is hun aantal uren zorg vergelijkbaar met een fulltime baan.

Wat maakt mantelzorgen voor iemand met dementie nou zo anders? 

Welke mogelijkheden zijn er om de mantelzorgers te ondersteunen zodat zij hun zware taak vol kunnen houden? Wilt u met ons meepraten over dit onderwerp, dan bent u van harte welkom op het Alzheimer café van 12 december aanstaande. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e maandag van de maand plaats. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje en Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg via 0180 – 763 717 of via info@karaatmantelzorg.nl