Agenda

Alzheimer Café Ridderkerk: hulp en ondersteuning thuis bij dementie

Op 17 april 2023 is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. Dit is een week later dan gebruikelijk in verband met Pasen. Onderwerp: Dementie: hulp en ondersteuning thuis  

Mensen met dementie willen vaak zo lang mogelijk thuisblijven. Maar daarbij is wel ondersteuning nodig, voor zowel degene met dementie als de mantelzorger. 

De mogelijkheden van ondersteuning die er ingeschakeld kunnen worden zijn divers.

Tijdens deze avond gaan men met elkaar in gesprek over de verschillende mogelijkheden van ondersteuning in de thuissituatie.  

Wilt u meepraten over dit onderwerp, dan bent u van harte welkom bij het Alzheimer Café van 17 april aanstaande. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e maandag van de maand plaats (met uitzondering van Pasen). De avond begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:15 uur.

Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Facet Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje en Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Facet Mantelzorg via 0180 – 432350 of info@facetmantelzorg.nl