Agenda

Alzheimer Café Ridderkerk over dementie

Maandag 14 september is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. Dit keer spreekt Drs. Rozemarijn van Bruchem-Visser, Internist Ouderengeneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum over dementie. Ook wordt er teruggekeken op de afgelopen periode en kunt u uw eigen ervaringen van de afgelopen maanden delen. 

Vanwege de coronamaatregelen is het voor de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk lastig om sprekers vanuit het medische werkveld te ontvangen tijdens het Alzheimer Café. Daarom wordt er geprobeerd om een live-verbinding tot stand te brengen met Drs. Rozemarijn van Bruchem. Zij zal u meer vertellen voer dementie en antwoord geven op de vragen die gesteld worden. U bent van harte welkom om aan te sluiten bij het Alzheimer Café! 

In verband met de COVID-19 maatregelen, wordt de avond anders ingedeeld dan reguliere Alzheimer Cafés. Er is plek voor maximaal 20 bezoekers en aanmelden is verplicht. Aanmelden kan telefonisch via 0180 – 763 717 of per e-mail via info@karaatmantelzorg.nl. U wordt gevraagd zo veel mogelijk op uw plaats te blijven zitten en 1,5 meter afstand te houden van andere bezoekers. Heeft u, of een van uw inwonende familieleden, klachten? Dan verzoeken wij u dringend om niet te komen en zich te laten testen. Bij binnenkomst doen wij nog een gezondheidscheck door middel van het stellen van een aantal vragen. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.45 uur. Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl