Alzheimer Café Ridderkerk over ervaringen van mantelzorgers

Op 11 februari is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80. Elke tweede maandagavond van de maand wordt deze bijeenkomst georganiseerd. Deze avond staat in het teken van ervaringen van mantelzorgers. Ook zijn er twee gastsprekers: Mw. Hagestein en Mw. Bestebreurtje. 

Zorgen voor naasten is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg en mensen doen dit uit liefde voor elkaar. Toch is mantelzorgen niet altijd even makkelijk, dat zullen de meeste mantelzorgers uit ervaring weten. Vaak kan het met elkaar praten hierover helpen en steun geven. ‘Om die reden gaan wij dan ook op 11 februari met twee mantelzorgers in gesprek’, zegt de organisatie. Er worden vragen gesteld als: ‘Hoe heeft de mantelzorg hun leven veranderd?’, ‘Wat is moeilijk of juist mooi?’, ‘Wat hebben ze ervan geleerd?’ en meer. 

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is gratis. De zaal gaat om 19.00 uur open. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen.

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk. Deze werkgroep bestaat uit Karaat Mantelzorg, Verpleeghuis Salem, Riederborgh, Internos en Aafje thuiszorg, huizen, zorghotels.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl