Agenda

Alzheimer Café Ridderkerk: rouwverwerking bij dementie

Op 13 maart 2023 is er weer een Alzheimer Café Ridderkerk in Wijkcentrum West aan de Boksdoornstraat 80. 

Onderwerp: Rouwverwerking bij dementie?  
Gastspreker: Janet van Dordrecht, Geestelijk verzorger.  

Rouw wordt vaak gelinkt aan de dood. Maar rouwen kan ook wanneer iemand nog in leven is, dit wordt dan levend verlies of anticiperende rouw genoemd.

Wanneer een dierbare dementie heeft, neem je beetje bij beetje afscheid van de persoon zoals je die kende. Rouwen bij dementie is eigenlijk een opeenstapeling van verliezen. Het verlies van vertrouwde rolpatronen, gelijkwaardigheid, vrijheid en ook toekomst.

Wilt u meepraten over dit onderwerp, dan bent u van harte welkom op het Alzheimer Café van 13 maart aanstaande. 

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Het Alzheimer Café vindt iedere 2e maandag van de maand plaats. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur.

Er is een informatiestand met brochures van Alzheimer Nederland en er zijn boeken met diverse onderwerpen over dementie aanwezig. U kunt deze boeken gratis lenen. 

Deze activiteit wordt georganiseerd door de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk bestaande uit Facet Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje en Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent Facet Mantelzorg via 0180 – 432 350 of angelique.bloemberg@facetmantelzorg.nl