Agenda

Amerikaanse Bluesrocksensatie Brad “Guitar” Wilson met Ridderkerker op drums

Heb je nog niet van deze gitaarheld gehoord? Dan is dit je kans op 20 oktober in de Gooth in Ridderkerk. Hij is één met zijn gitaar, laat zich inspireren door zijn helden Jeff Beck, Stevie Ray Vaughan en John Lee Hooker, en is op zijn beurt zelf een gitaarheld met een duidelijke eigen sound. Het spel van de Californische Brad “Guitar” Wilson is indrukwekkend, zijn songs ijzersterk, zijn repertoire veelzijdig: een mix van blues-/rockclassics en eigen nummers.

Brad Wilson is van 12 t/m 30 oktober 2023 voor de vijfde keer in Europa, en zijn touragenda is al voor een deel ingevuld. Zijn nieuwste album, “Lovers Before Sunrise”, krijgt steeds meer airplay op stations als Arrow Classic Rock. In eigen land is Brad “Guitar” Wilson al bijzonder succesvol: veel shows, samenwerkingen met grote bands als Chicago en andere grote namen, hoge noteringen in de independent charts in Californië en de hele VS.

Band Europa Tour

In deze tour is zijn keuze gevallen op twee topmuzikanten die door hun veelzijdigheid al vele muzikale projecten hebben gedaan: de Ridderkerker Johan van den Berg (drums) en Deb Jacobs (bas & zang). Van den Berg, drummer en producer, speelt energiek, swingend en dynamisch. Deb Jacobs is een uitstekende bassiste en vocaliste. Frankie V is een topper op keyboards en komt bij alle optredens mee.

Opnamen in Wisseloord studio’s in Hilversum

Drummer Johan van den Berg en bassiste Deb Jacobs gaan ook de studio in met de gitaarheld Brad Wilson. In de beroemde Wisseloord studio’s in Hilversum zullen de muzikanten 2 nummers voor het nieuwe album van Brad opnemen dat begin volgend jaar uitkomt.

Het optreden in de Gooth De entree is gratis op 20 oktober 2023 en de aanvang is rond 21:30. De band zal een avondvullend programma van 3 sets ten gehore brengen. Mag niet gemist worden voor liefhebbers van deze muziek. Graag tot dan!